19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τι πραγματικά ισχύει: Το Silly Walk των Μόντι Πάιθονς δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον πόλεμο, ούτε με τη γραφειοκρατία…

Ημερομηνία:

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται άρθρα σύμφωνα με τα οποία το Silly Walk των Μόντι Πάιθον που χρησιμοποιήσαν ως έμπνευση τα κορίτσια στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας είναι μία αναφορά στο σύνδρομο του “Shell Shock” από το οποίο υπέφεραν πολλοί στρατιώτες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και το οποίο η βρετανική γραφειοκρατία δεν αναγνώρισε ως τέτοιο με αποτέλεσμα οι επιζώντες του πολέμου να αφεθούν στη μοίρα τους.

Σύμφωνα με τα άρθρα, αυτός ήταν και ο λόγος που τα κορίτσια επέλεξαν το συγκεκριμένο σκετς από τους Μόντι Πάιθονς, για να στείλουν έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον παραλογισμό του πολέμου και της γραφειοκρατίας.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά που να συνδέει το συγκεκριμένο σκετσάκι τον Πάιθονς με τον πόλεμο. Υπάρχουν πολλές αναφορές που το συνδέουν με μια κριτική στον παραλογισμό της γραφειοκρατίας, όμως σύμφωνα με τους ίδια τα μέλη των Πάιθονς στο ομώνυμο βιβλίο τους, χαρακτηρίζουν τη σκηνή απλά ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Μάλιστα, ο Cleese, έχει στο παρελθόν δηλώσει ενοχλημένος με το γεγονός ότι αυτό θεωρείται από πολλούς οπαδούς ως το καλύτερο σκετσάκι τους.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η έμπνευση για το σκετς ήρθε κατά την περίοδο της φοίτησης του Cleese στο Downing College στο Cambridge. Τα στενά μονοπάτια στο υπνωτήριο ανάγκαζουν πολλούς φοιτητές να περπατούν πολύ προσεκτικά προσπαθώντας να υπερπηδήσουν κάθε λογής εμπόδια δημιουργώντας έτσι την εικόνα στο μυαλό του μεγάλου κωμικού ενός ηλίθιου και αστείου περπατήματος. Ο Γκράχαμ από την πλευρά στο βιβλίο του Graham Crackers υποστηρίζει ότι αυτός είχε την ιδέα η οποία ήρθε σε αυτόν από έναν άντρα που περπατούσε κάθε μέρα σε ένα ανηφορικό δρόμο έξω από το σπίτι του γέρνωντας προς τα πίσω.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η δράση που εμπνεύστηκε από το σκετσάκι των Πάιθονς ήδη αναφέρεται στο αντίστοιχο λήμα “The Ministry of Silly Walks” της wikipedia

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...