23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τον διευθυντή της Deutsche Welle παρασημοφόρησε ο Κάρολος Παπούλιας

Ημερομηνία:

Τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος απένειμε, την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Πέτερ Λίμπουργκ, γενικό διευθυντή της Deutsche Welle. Η βράβευση έγινε την ίδια ημέρα όπου δημοσιευόταν προσβλητικότατο άρθρο ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση, τον έλληνα πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό.

Το Τάγμα του Φοίνικος, που ιδρύθηκε το 1926 και έλαβε το όνομά του από το μυθικό πτηνό του Φοίνικα, απονέμεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε πολίτες άλλων χωρών για εξαίρετες πράξεις τους που συνέβαλαν στην εξύψωση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο κ. Λίμπουργκ, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Βόννη, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Λειψία. Το 1990 έγινε ανταποκριτής στις Βρυξέλλες του Γερμανικού Τηλεοπτικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DFA) και του τηλεοπτικού σταθμού SAT1, όπου κάλυπτε την ειδησεογραφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του, ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε ιδιωτικούς οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Γερμανία. Διετέλεσε στο παρελθόν βασικός παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του SAT1 και διευθυντής ειδήσεων του ProSiebenSat 1 TV.

Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι γενικός διευθυντής της Deutsche Welle.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...