17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024
Array

Τον Οκτώβριο τα μάτια των αστρονόμων θα είναι στραμμένα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

ΧΑΝΙΑ  7-8-9- Οκτωβρίου 2011 Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Κρήτης

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΠΣΕΑ ) πρόκειται να διεξαχθεί στα Χανιά 7-8-9 Οκτωβρίου 2011  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ).

Τα Π.Σ.Ε.Α. διεξάγονται κάθε δύο χρόνια και είναι πόλος έλξης εκατοντάδων ερασιτεχνών αλλά και επαγγελματιών αστρονόμων από ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα Π.Σ.Ε.Α. είναι πολύ σημαντικά επιστημονικά συνέδρια με δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών κυρίως από ερασιτέχνες αστρονόμους οι οποίες ελέγχονται από επιστημονική επιτροπή η οποία αποτελείται από κορυφαίους επιστήμονες της χώρας μας στους τομείς Φυσικής, Αστροφυσικής, Αεροδιαστημικής και υποστηρίζονται από την Ελληνική Αστρονομική Ένωση, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, το Ινστιτούτο Max-Planc της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος

Φέτος το Συνέδριο έχει την τιμή να φιλοξενήσει 250 – 300 συνέδρους από ολόκληρη την Ελλάδα και άλλους τόσους που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω διαδικτύου. Καλεσμένοι ομιλητές είναι ο κορυφαίος αστροφυσικός Thierry Coirvesier από τις Βρυξέλες που επί της ευκαιρίας της επίσκεψης του στα Χανιά για το Συνέδριο είναι καλεσμένος να μιλήσει στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Αθηνών και στο Ευγενείδιο Ίδρυμα. Επίσης στο συνέδριο θα φιλοξενηθούν οι Γιώργος  Γραμματικάκης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέας όπως και ο Δρ. Μηνάς Τσικριτζής, μαθηματικςό που θα μιλήσει για την Κρητομηνωϊκή Αστρονομία
Φέτος εισάγονται  νέες καινοτομίες στα Π.Σ.Ε.Α.

Άμεση ενημέρωση όλων των συνέδρων με SMS στα κινητά τους για το πρόγραμμα, αλλαγές, προσφορές κ.α. Παράλληλη ενημέρωση μέσω Twitter, πρακτικά σε ηλεκτρονική μορφή σε USB memory stick, e- synedrous   για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου και δεν μπορούν να έρθουν στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ