24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Τον φάγατε και τώρα;

Ημερομηνία:

Πάντα πίστευα πως τον Μπιν Λάντεν τον ξορκίζανε να μην βρεθεί ποτέ κοντά σας. Όχι γιατί δεν θέλατε να τον χαλάσετε, αλλά γιατί δε θέλατε να προκαλέσετε επικίνδυνα – για εσάς – τον μουσουλμανικό κόσμο. Εσείς όμως, την κάνατε πάλι τη μ…. σας. Τον δολοφονήσατε για να τον κάνετε φλάμπουρο, να τον κάνετε ιδέα στον αγώνα όλων των απανταχού θυμάτων σας. Τον φάγατε και το πανηγυρίζεται κιόλας, αγνοώντας το τι σας περιμένει.

Η ταπεινότητά μου λυπούμαι, που δε μπορώ να συμμεριστώ τη χαρά και τους πανηγυρισμού σας. Και δε μπορώ να μετάσχω σ’ αυτούς τους πανηγυρισμούς γιατί ποτέ δεν ένοιωσε σαν πολίτης ετούτης της μικρής χώρας που λέγεται Ελλάδα, να απειλούμε από την Αλ Κάιντα. Και τούτο όχι γιατί η χώρα μου είναι μικρή, αλλά γιατί ποτέ δεν ονειρεύτηκε να γίνει δυνάστης και σφαγέας κανενός λαού, καμίας χώρας. Τουναντίον μάλιστα, μπορώ να πω, πως η είδηση για τον θάνατο ενός ανθρώπου που απαρνήθηκε μια χλιδάτη ζωή για να γίνει σύμβολο στον αντάρτικο αγώνα των θυμάτων των ισχυρών, με λύπησε. Με λύπησε στο βαθμό που με λυπεί, με θυμώνει, και με εξοργίζει το άκουσμα κάθε φορά, που τα σαρκοβόρα θεριά, ορμάνε χωρίς λόγο, παρά μονάχα με κατασκευασμένα προσχήματα – για να πιούνε αίμα αθώων λαών, έτσι απλά γιατί χωρίς ανθρώπινο αίμα δε μπορούν να ζήσουν. Από αυτούς τους κανίβαλους φοβούμαι κάθε φορά που νοιώθω το θεριό αφηνιασμένο. Από την κρατική τρομοκρατία των ισχυρών λοιπόν φοβούμαι, που χτυπά έτσι απλά και απρόκλητα με μόνο κίνητρο, γιατί θέλει να γευματίσει με ανθρώπινο αίμα. Αυτού του είδους της τρομοκρατίας άλλωστε – οι κρατικές τρομοκρατίες – δημιουργούνε και τις αντάρτικες. Πάντα η δράση δημιουργεί την αντίδραση. Και οι μουσουλμανικές οργανώσεις αντίδρασης, από την τρομοκρατία – την κρατική τρομοκρατία – των λεγόμενων ισχυρών της γης, έχουν προέλθει. Γι’ αυτό ας μην πανηγυρίζουν που φάγανε έναν αντάρτη ηγέτη, αφού η συμπεριφορά τους εκ των πραγμάτων, γεννά όλο και περισσότερους αντάρτες «τρομοκράτες» όπως συνηθίζουν να τους βαφτίζουν, αγνοώντας ή θέλουν να αγνοούν πως και ο Χριστός ένας αντάρτης της εποχής του ήταν, και πως το ίδιο κατεστημένο της εποχής εκείνης, που καθόλου δεν ενδιαφέρει από το σημερινό, τον σταύρωσε. Βλέπετε, στα χρόνια του Χριστού, δεν υπήρχε Αμερική, και τα σύγχρονα όπλα δεν είχαν επινοηθεί. Και ο Τσε Γκεβάρα, ένας αντάρτης ήταν. Ας αποτελέσουν ετούτες οι ταπεινές γραμμές ένα σεμνό μνημόσυνο στους διαχρονικούς Χριστούς και Τσε Γκεβάρα.

Υ.Γ. Μου προκαλεί απορία, κάθε φορά που με κάθε τρόπο χτυπούν Μουσουλμανικούς λαούς οι χασάπηδες της Γης, σπεύδουν να δηλώσουν πως οι πράξεις τους δεν έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα. Γιατί, ενώ τους μακελεύουν, παράλληλα τους χρυσώνουν το χάπι; Το ίδιο κάνουν και με τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν. Φοβούνται να μη ξυπνήσουν το θεριό; Και οι Μουσουλμάνοι το αντιλαμβάνονται;

Κώστας Π. Μανιάς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...