20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τουλάχιστον 22 νεκροί στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ μετά από ακόμα μία επίθεση τζιχαντιστών τρομοκρατών

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αρκετοί φοιτητές, δολοφονήθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν κατά την επίθεση ενόπλων στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, η οποία τερματίσθηκε έπειτα από πολύωρες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε αργότερα την ευθύνη της επίθεσης, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq, μέσω μίας τοπικής του οργάνωσης. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση τζιχαντιστών σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ σε μία εβδομάδα, μετά το χτύπημα σε κέντρο εκπαίδευσης στις 25 Οκτωβρίου, με 24 νεκρούς.

«Τρεις ένοπλοι ενεπλάκησαν. Ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στο σώμα του, δύο άλλοι σκοτώθηκαν από την Αστυνομία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν καθε ανάμειξη, ενώ μία ομάδα απου πρόσκειτα στο »«Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ που οδήγησε στο αιματοκύλισμα με τους πολλούς νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Amaq.

Όπως σημειωνει το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που το ISIS στοχεύει εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Καμπούλ. Στις 25 Οκτωβρίου μία παρόμοια επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν δολοφόνησε 24 άτομα.

Ενώ το 2016 τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν (AUAF) στην Καμπούλ, η οποία ξεκίνησε με έναν βομβιστή αυτοκτονίας να ρίχνει το γεμάτο εκρηκτικά όχημά του σε έναν τοίχο του πανεπιστημίου, την ώρα που άλλοι δράστες εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο κρατώντας αυτόματα όπλα.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...