19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τουρισμός: Μέρες Απριλίου σε Νάξο, Πάρο και Κρήτη – Οι αγρότες πετούν τα προϊόντα τους, καθώς δεν έχουν που να τα διαθέσουν

Ημερομηνία:

Οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Νάξο δεν θυμίζουν σε τίποτα το περσινό καλοκαίρι, Το όμορφο νησί των Κυκλάδων φαίνεται να βλέπει τον τουρισμό με τα «κιάλια». «Νιώθουμε αυτή τη στιγμή σαν να είμαστε στον Απρίλιο, έχει ανοίξει περίπου γύρω στο 30%  των ξενοδοχείων. Κάποια μεγάλα ξενοδοχεία δυστυχώς δεν θα ανοίξουν», αναφέρει στην κάμερα του OPEN TV ο πρόεδρος της Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, Βαγγέλης Κατσαράς.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί. Οι αγρότες φαίνεται πως πετούν τα προϊόντα τους, καθώς δεν έχουν που να τα διαθέσουν, από την στιγμή που ο τουρισμός είναι ελάχιστος.  Δύσκολη είναι η χρονιά και για τους ξενοδόχος της Πάρου που βλέπουν τις κρατήσεις να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. «Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να φθάσουμε στο 40% των περσινών. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι κινούνται στο 30%, ενώ άλλοι βρίσκονται πολύ χαμηλότερα», αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μάνια Αμπατζη.

Οι κρατήσεις φαίνεται πως έχουν παγώσει και στην Κρήτη, ενώ είναι αμφίβολο εάν και αυτές που υπάρχουν δεν θα ακυρωθούν. Οι κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο στις τουριστικές περιοχές των Χανίων δεν ξεπερνούν το 20%. «Οι πελάτες μας είναι Σκανδιναβοί, τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες είναι υψηλές, όμως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι αν θα επιτραπεί η είσοδος, στους Σκανδιναβούς και ειδικότερα στου Σουηδούς», αναφέρει ένας άλλος ξενοδόχος.

Την ίδια ώρα, τα καταπράσινα νερά του Ιονίου φέτος δεν αναμένεται να υποδεχτούν πολλούς τουρίστες. «Η σεζόν πέρσι είχε ξεκινήσει από τον Μάιο, με πληρότητες πάνω από 80%. Φέτος αυτό παύει να ισχύει, δεν υπάρχει ούτε καν σαν όνειρο, φέτος θα δουλέψουμε με πληρότητες περίπου στο 15%», αναφέρει ο πρόεδρος Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...