16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τουρκία: Απαλλάχθηκαν 74 άτομα για τις κινητοποιήσεις του Γκεζί

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε δικαστική έρευνα που αφορούσε άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στο Γκεζί το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο εισαγγελέας Χουσεϊν Αρσλάν, από τους συνολικά 74 συλληφθέντες, για τους μεν 71 δεν προέκυψε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, για τους δε 3 οι αρχές αναγνώρισαν ότι έκαναν “χρήση του δημοκρατικού δικαιώματός τους”.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι πολίτες αυτοί συνελήφθησαν στο πάρκο και στην ευρύτερη περιοχή του Πέρα χωρίς κανένα στοιχείο που να τους ενοχοποιεί. Μάλιστα, οι διαδηλωτές στις καταθέσεις τους έκαναν λόγο για ακίνδυνα υλικά που έφεραν, όπως φαγητά και σακούλες.
Ο εισαγγελέας Χουσείν Αρσλάν σε προηγούμενη συνεδρία είχε απαλλάξει λόγω αμφιβολιών και τον Μεχμέτ Αλι Αλαμπόρα, ο οποίος κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων είχε υποστεί διώξεις λόγω της συμμετοχής του στις διαδηλώσεις.

Πηγή: Ομογεν. ημερήσια εφημερίδα Κων/πολης “ΗΧΩ” 20-1-2014

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...