15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τουρκικά ΜΜΕ: Συναγερμός στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό γύρω από τα Ίμια – Ελληνικό πολεμικό ναυτικό: «Εγκαταλείψτε τα χωρικά μας ύδατα»

Ημερομηνία:

Έντονη στρατιωτική κινητικότητα από πλευράς Τουρκίας παρατηρείται γύρω από τα Ίμια, εξαιτίας της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κάλυμνο για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Συγκεκριμένα, 1 τουρκικό πολεμικό πλοίο, 1 καταδρομικό και 3 σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ (ΊΧΑ).

Αντίστοιχα στα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκεται 1 καταδρομικό έτοιμο να επέμβει, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «η τουρκική ακτοφυλακή δεν επιτρέπει ούτε πουλί να πετάξει πάνω από τις βραχονησίδες Ίμια, το καθεστώς κυριαρχίας των οποίων είναι ακόμη απροσδιόριστο, 3 μίλια μακριά από την Αλικαρνασσό».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σχολιάζει ότι εδώ και 22 χρόνια το τουρκικό και ελληνικό πολεμικό ναυτικό φυλάσσουν τις βραχονησίδες.

Ωστόσο, λόγω της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί της Καλύμνου, ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες, προκειμένου να αποσοβήσει την όποια πιθανότητα να πλησιάσει κανείς τα Ίμια, όπως μεταδίδεται.

Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο περιμένει στα ανοιχτά του Γκιουμουσλούκ της Τουρκίας, ενώ στα ανοιχτά του Τουργκούτρέις, κοντά στο νησί Τσαταλότα/Βόλο, βρίσκεται το τουρκικό καταδρομικό. Αντίστοιχα τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού περιπολούν γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια.

Όπως αναφέρεται επίσης, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η ανακοίνωση έλεγε: «Προς την τουρκική ακτοφυλακή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρακαλώ εγκαταλείψτε τα χωρικά μας ύδατα». Τότε το τουρκικό λιμενικό φέρεται να απάντησε «Εδώ είναι τουρκικά χωρικά ύδατα», αλλά λίγο μετά αποσύρθηκε στα τουρκικά ύδατα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εδώ στην Τουρκία δημοσιεύουν την είδηση ως εξής: «Θα ανέβει ο Τσίπρας μήπως σήμερα στα Ίμια; Τουρκικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή».

sigmalive

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...