19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το “Άξιον Εστί” στα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει ο Σάκης Ρουβάς!

Ημερομηνία:

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, τιμώντας τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, παρουσιάζει το μεγαλειώδες έργο του Έλληνα συνθέτη, “‘Αξιον Εστί”, ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λόγιας μουσικής.

Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδά το εμβληματικό αυτό έργο με τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε. Ανάμεσα σε αυτά, το” Ένα το Χελιδόνι”, το “Με το λύχνο του Άστρου”, το “Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ” και το “Της Αγάπης Αίματα”.

Ο Θεόδωρος Ορφανίδης διευθύνει την Οrchestra Mobile, με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, σε μουσική διδασκαλία Κωστή Κωνσταντάρα. Αφηγητής ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος και Ψάλτης ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης.

Η πρόταση έγινε από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη, διευθυντή, και συνιδρυτή με την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, του μουσικού συνόλου Orchestra Mobile, το οποίο και θα παρουσιάσει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

«Η συμμετοχή μου στο μουσικό αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, του σημαντικότατου Έλληνα συνθέτη είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Η ερμηνεία του ‘Αξιον Εστί’ είναι ένας σταθμός για τη μουσική μου πορεία, μια μουσική πρόκληση που με συνεπαίρνει και με εξελίσσει» δηλώνει ο τραγουδιστής, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Δήμο της Νέας Σμύρνης και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη «που με προσκάλεσαν να λάβω μέρος σε αυτόν τον εορτασμό και να δώσω το δικό μου ερμηνευτικό αποτύπωμα στο μυθικό αυτό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη».

Πριν τη συναυλία θα αναγνωσθεί χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00 στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...