27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Το αφορολόγητο με τα νέα μέτρα κατεβάζουν στις 5.000 ευρώ ετησίως

Ημερομηνία:

Που σημαίνει ότι αυτός που αμείβεται με μισθό ή σύνταξη 416 ευρώ μηνιαίως θα φορολογείται. Γιατί είναι πολύ μεγάλος μισθός των 416 ευρώ. Τόσο μεγάλος που δεν αρκεί ούτε την ΔΕΗ να πληρώσεις, με τόσους φόρους που επιβαρύνουν τον λογαριασμό της. Δεν πληρώνεις, μόνο ό,τι αγοράζεις δηλαδή ρεύμα αλλά μέχρι και τις ανεμογεννήτριες που έχουν βάλει οι περίφημοι «επενδυτές». Που την επένδυσή τους την πληρώνομε εμείς πάνω στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. ΕΤΜΕΑΡ λέγεται αυτή η φορολόγηση. Δεν μόνο το ΥΚΩ που λένε.
Και ερωτώ τους κύριους βουλευτές που χωρίς καμία ενοχή στην συνείδησή τους πάνε και υπογράφουν αυτά τα μέτρα, αυτοί μπορούν να ζήσουν και συνάμα να πληρώνουν τις υποχρεώσεις που απαιτούν απ’ τον λαό με 416 ευρώ μηνιαίως;

Γι’ αυτό τους ψηφίσαμε; Για να ξεπεινάσουν αυτοί και να πεινάσει ολόκληρος ο λαός;

Τους ξέρομε έναν – έναν. Και τους καπιταλιστές τους και τους πεινασμένους τους. Ίδια ταρίφα όλοι. Ίδια ταρίφα όλοι. Καμία ενοχή. Οι μεν πρώτοι εξασφαλίζουν τα πλούτη τους, οι δε δεύτεροι ξεπείνασαν. Εις βάρος όλων μας! Γι’ αυτό είναι γαντζωμένοι στην εξουσία χωρίς καμία ενοχή γι’ αυτά που ψηφίζουν.

Ακόμα κει επί γέρου Καραμανλή υπήρχαν «κεκτημένα δικαιώματα». Υπήρχαν και επί Ανδρέα Παπανδρέου. Το αδιανόητο ήταν μία χρονιά να μην πάρεις αύξηση. ΑΤΑ! Την θυμάστε; Ούτε σκέψη να κοπούν μισθοί και συντάξεις. Και όμως πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις κατάργησαν επικουρικά ταμεία κατάργησαν δώρα Χριστουγέννων, δώρα Πάσχα, επιδόματα αδείας και τώρα φορολογούν επί πλέον τον μισθό των 416 ευρώ.

Μα οι άνθρωποι είχαν ρυθμίσει τα έξοδά τους ανάλογα με τα έσοδα τους. Όταν τους ληστεύεις τα έσοδα πώς να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους; Και επιπλέον αυξημένα; Δεν μπορείς! Είναι αφύσικο. Και συ, βουλευτή που σε ψηφίσαμε για να φέρεις δικαιοσύνη και όχι για να βουλευτείς; Ο ίδιος δεν έχεις καμία ενοχή στην συνείδησή σου γι’ αυτόν τον Αρμαγεδώνα.

Και συνεχίζεται η ληστεία εις βάρος του λαού. Δημιουργούνται χρέη σ’ αυτά τα δίσεκτα, καταραμένα εννιά χρόνια – γιατί τόσα είναι – και ο οδοστρωτήρας προχωρά με τις ευλογίες των αναίσχυντων βουλευτών.
Σου κατάσχουν τους λογαριασμούς, τις συντάξεις, το σπίτι που ζεις, την περιουσία σου, την γη σου, σου ανοίγουν διάπλατες τις πόρτες της φυλακής, σου κατάσχουν τη ζωή σου την ίδια.

Και αυτοί οι αναίσθητοι συνεχίζουν να παριστάνουν τους βουλευτές και να ψηφίζουν τον θάνατό μας.
Καταραμένοι να είναι! Το «Αχ» των ανθρώπων να πέσει σαν κεραυνός στα κεφάλια τους, στα παιδιά τους, στα παιδιά των παιδιών τους. Έτσι που μας βασανίζουν! Αδιάντροπα, αναίσχυντα, αναίσθητα! Έτσι που λεηλατούν την ζωή μας!

Ένας συνταξιούχος ανάμεσα στις χιλιάδες

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ