19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Το δικό τους σύμπαν και η βιωμένη πραγματικότητα

Ημερομηνία:

Του Νίκου Τζάρα

Δηλώνουν οι κυβερνώντες σε κάθε ευκαιρία την ικανοποίηση τους για τα νούμερα και τους αριθμούς που εμφανίζουν εφαρμόζοντας με ακρίβεια τις μνημονιακές απαιτήσεις . Επιχαίρουν για τις δηλώσεις των εκπροσώπων των δανειστών για την καλή πορεία της αξιολόγησης. Δηλώνουν πρόθυμοι να συνεχίσουν την ίδια πορεία (έχουν ήδη δεσμευθεί και δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια , μέχρι το 2058 ) και προσδοκούν ότι θα παραμείνουν στην εξουσία με κάποιο τρόπο στο διενεκές.

Ζητούν από τα χειμαζόμενα στρώματα να παραγνωρίσουν την πραγματικότητα και τα αδιέξοδα της πραγματικής ζωής να αφομοιώσουν τα νούμερα και τους αριθμούς που δηλώνουν την επιτυχία εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, σαν να μην ήταν οι ίδιοι που υπόσχονταν την κατάργηση του, επισείοντας τον κίνδυνο της εφαρμογής των ίδιων πραγμάτων ακόμα και εκείνων για τα οποίοι ίδιοι έχουν δεσμευθεί από την Ν.Δ, την Δημ.Συμπαράταξη και τις άλλες μνημονιακές δυνάμεις .

Ζουν στο δικό τους Σύμπαν σιτιζόμενοι στο Πρυτανείο και καλούν τους πολίτες να αποδεχτούν σαν κανονικότητα την λεηλασία της ζωής τους..

Ξέρουν κατά βάθος ότι η απογοήτευση, η αβίωτη καθημερινότητα των πολιτών, η αφωνία και η σιωπή τους θα βρει τρόπο να εκδηλωθεί συνολικά .

Τα λαϊκά στρώματα αργά ή γρήγορα θα εκδηλώσουν την αντίθεση τους στους γδάρτες των ονείρων τους διεκδικώντας τους όρους για μια αξιοπρεπή , για ουσιαστική αλήθεια, για συμμετοχή στην χάραξη του μέλλοντος τους.

Μέσα από το διαδίκτυο τα μηνύματα πληθαίνουν καθημερινά. Η διαμαρτυρία και η αποδοκιμασία για όσα συμβαίνουν φουντώνει μέρα με την ημέρα. Είναι και αυτό μια μορφή αντίστασης. Η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων, η γνώση γίνεται κτήμα μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί ο τρόπος να εκφραστεί κινηματικά και με στοιχειώδη συντονισμό και τότε θα βρεθούν και αυτοί που θα ξεχωρίσουν από το πλήθος  για να συμβάλλουν ώστε να οδηγηθούμε στην ρήξη και στην ανατροπή .

ΤΟ ΟΧΙ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΟΛΥ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ