16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Επιμελητήριο Χανίων καταθέτει πρόταση για συγκρότηση επιτροπής για την εισήγηση νέου παραγωγικού μοντέλου για την ανάπτυξη της Κρήτης 2020 – 2030

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε: «Αποτελεί πεποίθησή μου ότι σε μια πραγματικά ιστορική πρόκληση για την οικονομία και την κοινωνία της Κρήτης οφείλουμε ενωμένοι να προετοιμάσουμε το μέλλον, αναζητώντας με ευθύνη και ειλικρίνεια τους πλέον άξιους του τόπου μας με σκοπό να καταρτίσουν το επιστημονικά τεκμηριωμένο & ολοκληρωμένο υπόδειγμα ανασυγκρότησης το οποίο, αφού το θέσουμε σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους θεσμικούς φορείς και την κοινωνία του τόπου μας, θα το εισηγηθούμε θεσμικά στην Ελληνική Κυβέρνηση ως τη δική μας συμβολή στο εθνικό σχέδιο για το μέλλον της πατρίδας μας, για το αύριο της Κρήτης και των Χανίων».

Σήμερα, 29 Ιουνίου, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, ανέλαβε στρατηγική πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή προς τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Κρήτης με στόχο να προωθήσει στη συνεδρίαση του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων της Κρήτης την από κοινού διαμόρφωση των όρων συγκρότησης περιφερειακής επιτροπής διεθνώς καταξιωμένων και εξειδικευμένων επιστημόνων και προσωπικοτήτων της Οικονομίας και της Επιχειρηματικότητας με αποστολή την επεξεργασία και εισήγηση του νέου Παραγωγικού Μοντέλου για την Ανάπτυξη της Κρήτης την επόμενη δεκαετία 2020-2030.

Είναι αναγκαίο στη συγκεκριμένη επιτροπή να προβλεφθεί ισόρροπη αντιπροσώπευση και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων του νησιού μας. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει πρόσφατα ανακοινώσει τη συγκρότηση Επιτροπής για τη διατύπωση Σχεδίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας με Πρόεδρο τον νομπελίστα καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη και αντικείμενο τη βέλτιστη αξιοποίηση του έκτακτου χρηματοδοτικού πακέτου των €32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρκαλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου και σε τηλεφωνική επικοινωνία του κουΡοκάκη μαζί τους επέδειξαν κατ’ αρχήν θετικό ενδιαφέρον στη σημερινή στρατηγική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων.

Επιπλεόν, στρατηγική απόφαση για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του Επιελητηρίου Χανίων αποτελεί και ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός του κτιρίου του θεσμικού φορέα των επιχειρήσεων.

Το «πράσινο» έργο του Επιμελητηρίου Χανίων ξεπερνά σε προϋπολογισμό τις €700.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί και τη μεγαλύτερη επένδυση που υλοποιήθηκε από την κατασκευή του κτιρίου του Επιμελητηρίου Χανίων. Με εισήγηση και προτοιμασία από τον Υπεύθυνο του ΓΕΜΗ, κο Γιώργο Πατεράκη, είναι έτοιμη προς έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων η προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Α.Κ. (λόγω έλλειψης Τεχνικής Υπηρεσίας του Επιμελητηρίου Χανίων) με σκοπό την προετοιμασία και την ωρίμανση των αναγκαίων μελετών. Το έργο θα ενταχθεί προς 100% χρηματοδότηση στη Δράση 4.c.3. της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια».

Η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων -με τα τόσο κρίσιμα και στρατηγικά θέματα για το μέλλον του επιχειρηματικού κόσμου και του θεσμικού φορέα τους- δυστυχώς αναβλήθηκε για την αυριανή ημέρα, καθώς τα μέλη της παράταξης «Νέα Πορεία» θεώρησαν σωστό να απέχουν προτάσσοντας διαδικαστικά θέματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ