19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν» λέει η Ελένη Τουλουπάκη – καταγγελία Λάππα-Ραγκούση: Αφαίρεσαν τον υπολογιστή της που διατηρούσε τους φακέλους της Novartis

Ημερομηνία:

«Εχω γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν», λέει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη στη συνέντευξη που παραχωρεί στις Δικογραφίες.

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, μετά τη μυστήρια διάρρηξη στο σπίτι της, από όπου – όπως φαίνεται μέχρι στιγμής – οι άγνωστοι δράστες ότι δεν αφαίρεσαν συσκευές ή αντικείμενα αξίας, ωστόσο έκαναν άνω κάτω το γραφείο της και τα ντουλάπια που βρίσκονται στον χώρο.

Το Σάββατο, σε δημοσίευμά τους οι «Δικογραφίες» ανέφεραν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα αντικατάστασης της Ελένης Τουλουπάκη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που αναμένεται να συνεδριάσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι «Δικογραφίες» επικοινώνησαν με την εισαγγελέα, η οποία επέστρεφε σήμερα από τη γεννέτειρά της, την Κρήτη και πληροφορήθηκε ότι διέρρηξαν το σπίτι της ενώ βρισκόταν εν πλω. Η εισαγγελέας Διαφθοράς ήταν εξαιρετικά ανήσυχη για το τι μπορεί να συμβαίνει, καθώς δεν είχε ακόμη εικόνα για την κατάσταση, που επικρατούσε στο σπίτι της μετά τη διάρρηξη.

Οπως είπε, ο πληροφορήθηκε από την οικιακή βοηθό, η οποία πήγε στην κατοικία της το πρωί της Κυριακής για να καθαρίσει το σπίτι. Η οικιακή βοηθός ήταν ο άνθρωπος που μπήκε πρώτος στο σπίτι της εισαγγελέα και αντίκρισε τον χώρο άνω κάτω, καθώς – σύμφωνα με τα λεγόμενά της – οι διαρρήκτες δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο μέσα στο σπίτι, χωρίς – ωστόσο – να αφαιρέσουν τίποτα, πιθανόν, γιατί δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν…

Μάλιστα, σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι διαρρήκτες έψαχναν για έγγραφα ακόμη και στο… πιάνο! Η οικιακή βοηθός τηλεφώνησε στην εισαγγελέα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σοβαρή καταγγελία Λάππα-Ραγκούση: Αφαίρεσαν τον υπολογιστή της Τουλουπάκη που διατηρούσε και τους φακέλους της Novartis

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχωρούν, με κοινή τους ανακοίνωση, οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας και Γιάννης Ραγκούσης, αναφορικά με την διάρρηξη στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι από το σπίτι της εισαγγελέως αφαιρέθηκε ο ηλεκτρονικός της υπολογιστής, «όπου προφανώς είχε καταχωρήσει όλες τις έρευνες και τα αποτελέσματα των ερευνών της για πολύ σοβαρές υποθέσεις, όπως της Novartis και πολλές άλλες».

Αφήνουν δε αιχμές προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι η οικία φυλασσόταν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία

«Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα σήμερα, με τη διάρρηξη της οικίας της εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, αφού μετά την ποινική της δίωξη, γιατί ερευνούσε Μανδαρίνους του «λευκού κολάρου», μετά την απόπειρα να διωχθούν δημοσιογράφοι και εκδότες και μετά τις απειλές και μηνύσεις των προστατευομένων μαρτύρων, τώρα έχουμε διάρρηξη και αφαίρεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή της εισαγγελέα, όπου προφανώς είχε καταχωρήσει όλες τις έρευνες και τα αποτελέσματα των ερευνών της για πολύ σοβαρές υποθέσεις, όπως της Novartis και πολλές άλλες. Και η διάρρηξη γίνεται στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Ακρόπολης) και υπό το κράτος φύλαξης, εννοείται, της οικίας της εισαγγελέα.

Προκύπτουν πελώρια ερωτήματα, όπως ποιοι και για ποιες υποθέσεις είχαν συμφέρον από τη διάρρηξη;

Γιατί δεν κατέστη δυνατή η αποτροπή της από τα αστυνομικά όργανα που επιτηρούσαν, υποτίθεται, την οικία της Εισαγγελέα Διαφθοράς;

"google ad"

Γιατί επέλεξαν να αφαιρέσουν αποκλειστικά και μόνο τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου βρίσκονταν το σύνολο των αρχείων των ερευνών και των αποτελεσμάτων τους;

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η αδυναμία των οργάνων του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. να προσφέρουν στοιχειώδη προστασία της εισαγγελέα Διαφθοράς, και αναλογιζόμαστε με ανησυχία ποια προστασία μπορούν να προσφέρουν στον απλό πολίτη; Μάλλον καμία.

Μένει ο άκρατος βερμπαλισμός των αρμόδιων υπουργών περί εμμονής τους στο ζήτημα της ασφάλειας. Ποιας ασφάλειας, όταν αδυνατούν να αποτρέψουν «ριφιφί» στις οικίες των Εισαγγελικών Λειτουργών και δημιουργούν σ’ αυτούς αισθήματα φόβου και ανησυχίας, ώστε να μην μπορούν απερίσπαστοι, με ελεύθερο φρόνημα και ανεξαρτησία, να εκτελέσουν το υπηρεσιακό τους καθήκον, που είναι η έρευνα και η δίωξη παράνομων πράξεων;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε την ασφάλεια σαν βασικό της αφήγημα, όμως καθημερινά αποδεικνύεται ότι μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να προσφέρει, ακόμα και για πρόσωπα που επιτηρούν, υποτίθεται, λόγω της υπηρεσιακής τους ιδιότητας. Αναμένουμε άμεσες και συντονισμένες ενέργειες για να αποκαλυφθούν από ποιους, με εντολή και για λογαριασμό ποίων, έγινε αυτή η ανήκουστη για κράτος δικαίου και ευνομούμενη πολιτεία διάρρηξη και, κυρίως, για ποιες υποθέσεις έγινε.»

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...