15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το επόμενο τεύχος του περιοδικού Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει κανονικά! | Φωτός

Ημερομηνία:

Μάθημα στους εξτρεμιστές ότι ο θάνατος και ο φόβος δεν μπορεί να νικήσoυν τη σάτιρα και τη δημιουργία δίνουν οι επιζώντες δημοσιογράφοι του περιοδικού Charlie Hebdο, καθώς ανακοινώθηκε ότι το νέο τεύχος του περιοδικού θα κυκλοφορήσει κανονικά την επόμενη εβδομάδα.

“Θα συνεχίσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε την επόμενη εβδομάδα… δεν ξέρουμε ακόμη σε ποια μορφή. Είμαστε όλοι σύμφωνοι”, δήλωσε ο Πατρίκ Πεγιού , χρονογράφος της εφημερίδας, μια μόλις ημέρα μετά το μακελειό στα γραφεία του περιοδικού. Ο Πεγιού δήλωσε ότι η συντακτική ομάδα θα συνέλθει πολύ σύντομα.

“Είναι πολύ δύσκολο, έχουμε όλοι τον πόνο μας, τους φόβους μας, αλλά θα το κάνουμε παρά ταύτα, διότι δεν πρέπει να νικήσει η μαλ…Ο Σαρμπ έλεγε πάντα ότι η εφημερίδα πρέπει να βγαίνει πάση θυσία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεγιού.

Η εφημερίδα Liberation, η οποία είχε προσωρινά φιλοξενήσει την συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo μετά τον εμπρησμό των γραφείων του το 2011 σε αντίποινα για τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ, προσέφερε ήδη από την Τετάρτη τη φιλοξενία και τη βοήθειά της καλώντας όλον τον γαλλικό Τύπο να συνδράμει με κάθε τρόπο τη σατιρική εφημερίδα, η οποία απειλείται και με χρεοκοπία. Πριν από την επίθεση πουλούσε 30.000 αντίτυπα και είχε απευθύνει έκκληση για οικονομική βοήθεια για να μην εξαφανισθεί.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του Charlie Hebdo στις 12.00 τοπική ώρα σήμερα, ημέρα εθνικού πένθους.

Οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν πένθιμα, καθώς τα σχολεία, οι χώροι εργασίας, τα μέσα μεταφοράς διέκοψαν για ένα λεπτό τη λειτουργία τους σε ολόκληρη τη Γαλλία.

skai.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...