14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα – Στάση εργασίας από ΕΛΜΕ την ώρα της δίκης

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το παράρτημα Χανίων της ΑΔΕΔΥ καλούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 11 το πρωί ενώ σημειώνουν και τα εξής:

“Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ  Ν. Χανίων,  απερίφραστα καταδικάζουμε  την άνανδρη και εγκληματική επίθεση που δέχτηκε αναίτια γιατρός της πόλης μας όταν βγήκε από το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών, γεγονός που καταδεικνύει  τη ρατσιστική και φασιστική στόχευση της επίθεσης.

Τέτοιες πράξεις  δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία της πόλης μας, της κοινωνίας μας και του λαού μας.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να επιτίθεται, να τραμπουκίζει και να τρομοκρατεί τους οικονομικούς μετανάστες και τους συμπολίτες  μας  που εκφράζουν έμπρακτα τα δημοκρατικά τους αισθήματα,  τα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Οι εργαζόμενοι του Νομού μας απαιτούν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες της αποτρόπαιης  επίθεσης.”

Κάλεσμα από την ΕΛΜΕ για συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια

Εν τω μεταξύ, νέα στάση εργασίας έχει προαναγγείλει η ΕΛΜΕ Χανίων για την Πέμπτη 2 Απρίλη, την ώρα όπου θα διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονική επίθεση στον Δημήτρη Μακρέα από τις 11 το πρωί και ως τη λήξη του ωραρίου:

Με αφορμή την δολοφονική επίθεση που υπέστη ο γνωστός για τη δράση του στα κινήματα αλληλεγγύης αλλά και την πολύτιμη ιατρική προσφορά του στην κοινότητα Γενικός Ιατρός Δημήτρης Μακρέας από ομάδα φασιστών το βράδυ της 25ης Μαρτίου και τη δίκη των 3 κατηγορούμενων την  Πέμπτη 2 Απριλίου με την σκανδαλώδη για την επιείκειά της,  πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της “απρόκλητης επίθεσης”, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη 2/4 από τις 11 το μεσημέρι και ως την λήξη του ωραρίου για όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού, ώστε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 11 το μεσημέρι.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε φαινόμενο φασιστικής και ρατσιστικής βίας και απαιτούμε την  παραδειγματική τιμωρία ΟΛΩΝ όσοι συμμετείχαν στην φασιστική επίθεση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων θα συμμετέχει στην συζήτηση με τον ιατρό Δ. Μακρέα την Τετάρτη  1/4 στις 9.00  το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο και καλεί και τους συναδέλφους να την παρακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...