20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων καλεί τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΕΥΤΕ

Ημερομηνία:

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων καλεί τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η  ΠΟΕΕΥΤΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και  Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων), για την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και καλεί όλους να δώσουν το παρόν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα Σωματεία τους.

Σε σχετικό κείμενο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων αναφέρει τα εξής για τους λόγους της κινητοποίησης:

“Εκτιμώντας τις εξελίξεις στον κλάδο του Επισιτισμού Τουρισμού και διαπιστώνοντας ότι παρά τη συνεχή μεγέθυνση και τα ρεκόρ επισκεψιμότητας και εσόδων η εργοδοτική ασυδοσία έχει επιφέρει απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, μισθολογική ανισότητα, με συνεχή και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε όρους εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη, αλλά και γενικευμένη ανασφάλεια από την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα”.

Ακολούθως η ομοσπονδία τονίζει πως: «Αποφασίσαμε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις 20 Ιουλίου 2017 ως ελάχιστη αντίδραση για:

Για την απόλυτη διάψευση όσων προσδοκιών αποκατάστασης των εργασιακών δικαιωμάτων υπόσχονταν η Κυβέρνηση και τη μη αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751€. Αντ’ αυτού συνεχίζεται ο κρατικός παρεμβατισμός στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο περιεχόμενο των ΣΣΕ με κατάργηση θεμελιωδών αρχών και κανόνων των συλλογικών ρυθμίσεων, της υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων μέσω ενώσεων προσώπων αυτά τα αντιδημοκρατικά μορφώματα έρμαια των εργοδοτών, που συστήνονται χωρίς καμία εγγύηση δημοκρατικής εκλογής και λειτουργίας.

Για τη στοχοποίηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, που αποκατεστάθη με αποφάσεις των ανώτατων εθνικών Δικαστηρίων και μοναδικό εργαλείο συλλογικής διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες.

Για την υπέρμετρη ευελιξία και αλλοίωση των κανόνων προστασίας της πλήρους απασχόλησης και τη διευκόλυνση με τη νέα νομοθεσία των ομαδικών απολύσεων.

Για την άνιση μεταχείριση των νέων σε ηλικία εργαζομένων με την εξαίρεσή τους από την εργατική νομοθεσία και την επιβολή υποκατώτατων αμοιβών κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Για την προγραμματισμένη φτωχοποίηση της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση την ακρίβεια και την επιβολή πολλαπλών μειώσεων στις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές.

Για την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ που κατέληξε και κάτω από τη σημερινή αξία των εισφορών των ασφαλισμένων αλλά και με παράλληλη κατάργηση της 20ετίας.

Για την εξαίρεση των ειδικοτήτων του κλάδου από την ασφαλιστική κλάση των Β.Α.Ε. αλλά και την κατάργηση της συμβολής των Βαρέων στον συνταξιοδοτικό μισθό.

Για την αποκατάσταση της επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων στον κλάδο.

Για τη πλήρη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στον Τουρισμό.

Για την υπερενίσχυση της ευελιξίας στην εργασία και του διευθυντικού δικαιώματος και την επιθετική δημιουργία νέων επιχειρήσεων με τις νεοανοιγόμενες να αποτελούν αποικίες ευελιξίας και βάναυσων εργασιακών σχέσεων.

"google ad"

Για τις «ναυαρχίδες» της ελληνικής ξενοδοχείας, τα αιφνίδια λουκέτα και τους επενδυτές που θεωρούν τη χώρα ειδική οικονομική ζώνη για να πετούν στο δρόμο και την ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους συνθλίβοντας την επιβίωση των οικογενειών τους».

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...