23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες από τον Νότη Μαριά

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/12 η εκδήλωση του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τις γερμανικές αποζημιώσεις, εκδήλωση  την οποία χαιρέτησαν Ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι τριών εκ των επτά Πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές,  Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά και Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας).

Στην κατάμεστη αίθουσα όπου παρευρέθηκαν πάνω από εκατό πολίτες καθώς και Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, ο  Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής  Νότης Μαριάς  ανέλυσε το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τις ενέργειες τις οποίες έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 162 δις ευρώ συν τους τόκους για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, ενώ επισήμανε ότι πρέπει επιτέλους ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου να χορηγήσει την άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης  απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επικεντρώθηκε στην πρόταση την οποία έχει υποβάλει ως  Συντονιστής της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών για τη διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Δημόσιας Ακρόασης για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και επί της οποίας θα ληφθεί απόφαση στα μέσα Φεβρουαρίου  του 2015.

Άλλωστε και η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στην τρίμηνη εκστρατεία που ξεκίνησε ήδη ο Νότης Μαριάς από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας προκειμένου με εκδηλώσεις και άλλες δράσεις να πειστούν τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής να κάνουν δεκτή την πρότασή του για τη διοργάνωση της Δημόσιας  Ακρόασης για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Στη συνέχεια στην εκδήλωση μίλησαν ο Ιγνάτιος  Αξιώτης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα,  ο αιδ. Πατήρ Κωνσταντίνος Πιτσικάκης, υπεύθυνος του Κοινωνικού  ιατρείου-φαρμακείου Ηρακλείου Κρήτης και ο  Σταύρος Βιδάλης εκπρόσωπος του Κινήματος ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι δημοσιογράφοι Απόστολος Έλληνας από τον ραδιοφωνικό σταθμό Lamia FM1, ο Γεώργιος Λαγουβάρδος  από την Εφημερίδα  «Η Πατρίς» του Ηρακλείου Κρήτης και ο Στέλιος Κατεργιαννάκης από την Εφημερίδα «Εθνική Φωνή» του Ηρακλείου Κρήτης.

20141208_160450

Στην εκδήλωση παρευρέθη και μίλησε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος, ενώ παρευρέθηκαν επίσης  η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα,  εκπρόσωπος της Πολιτικής Ομάδας της  Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) και εκπρόσωποι από τα γραφεία του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα επίσης Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρευρέθηκαν επίσης και μίλησαν στην εκδήλωση οι: Στέλιος Ελληνιάδης μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκπρόσωποι του  Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  από τις Δημοτικές Οργανώσεις  Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Φαιστού και Γόρτυνας, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Φθιώτιδας, στελέχη του Κινήματος  ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ   από το Ηράκλειο  Κρήτης και του  Κυπριακού Τμήματος του Κινήματος  ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Μήνυμα συμπαράστασης στην εκδήλωση έστειλε επίσης η EleonoraEVI Ιταλίδα Ευρωβουλευτής  του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο και Συντονίστρια της Πολιτικής Ομάδας  Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (EFD) στην Επιτροπή Αναφορών καθώς και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...