14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Το θέμα της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων της Νότιας Κρήτης έθεσε στο Συμβούλιο Αρχηγών και Γραμματέων του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ημερομηνία:

Το θέμα της ΑΟΖ και των κοιτασμάτων της νότιας Κρήτης έθεσε ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης  κατά την εισήγηση του στο Συμβούλιο των Αρχηγών και των Γραμματέων  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) σήμερα στην Βιέννη συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.Στην τοποθέτηση του ο κ. Κεφαλογιάννης  είπε ότι για να έχει ανταγωνιστικότητα η Ευρώπη θα πρέπει να είναι  αυτοδύναμη ενεργειακά  και να έχει ενεργειακή επάρκεια . Πρέπει τόνισε να δούμε όλες τις παραμέτρους, όλες τις δυνατότητες  που θα βοηθήσουν σε μια ανταγωνιστική ενεργειακά Ευρώπη και βασικότερη από αυτές είναι η κοινή ενεργειακή πολιτική της , θέμα που είχε θέσει στις Βρυξέλες πριν μερικές βδομάδες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Συμβούλιο Κορυφής.

Η Ευρώπη, επεσήμανε μεταξύ άλλων ,θα πρέπει να μειώσει ή και να εκμηδενίσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τρίτες χώρες . Για το λόγο αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε και να ενθαρρύνουμε τα κράτη μέλη να αναπτύξουν τις ενεργειακές τους δυνατότητες   σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε κοιτάσματα που υπάρχουν στις ΑΟΖ των κρατών μελών όπως πχ αυτά που ήδη έχουν ανακαλυφθεί στα νότια της Κρήτης, στα Ιόνια και την Κύπρο θεμελιώνοντας , οργανώνοντας και κατοχυρώνοντας την ΚΟΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ (ευρωπαϊκή δηλαδή ΑΟΖ) εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες επάρκειας σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...