17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το θέμα της ιατρικής κάλυψης στο φαράγγι της Σαμαριάς φέρνει στη βουλή η Ε.Κουρουπάκη

Ημερομηνία:

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Κρήτης είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, ο Εθνικός Δρυμός της Σαμαριάς.
Μία συναρπαστική διαδρομή 18 χιλιομέτρων που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Μια διαδρομή απείρου κάλλους, μοναδικής χλωρίδας και πανίδας που μαγνητίζει τις αισθήσεις. Άνθρωποι κάθε ηλικίας διασχίζουν τον – δύσβατο σε ορισμένα σημεία – «Φάραγγα», περπατώντας για πολλές ώρες (από 4 έως 8) κάτω από τον καυτό ήλιο .

Είναι προφανές ότι το πέρασμα από το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι μοναδική αλλά και ιδιαίτερα εξαντλητική εμπειρία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη πιθανότητα να προκύψουν ξαφνικά μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα υγείας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη μέσα στο Φαράγγι. Δυστυχώς, η μοναδική γιατρός που υπάρχει στην περιοχή βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού, στο χωριό της Αγίας Ρουμέλης και δεν επαρκεί για να καλύψει έγκαιρα τις ανάγκες περίθαλψης που δημιουργούνται κατά τη διάβαση του Εθνικού Δρυμού.

Να σημειωθεί ότι η συνολική κίνηση στη Σαμαριά εμφανίζει κάθε χρόνο σημαντική αύξηση και καταγράφεται ως πόλος έλξης όλων των κατηγοριών τουριστών. Συνεπώς, θα πρέπει να φροντίζουμε το πέρασμα του Φαραγγιού να αφήνει άριστες εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες, όχι μόνο χάρη στην ομορφιά του τοπίου και της φύσης αλλά και χάρη στην παροχή υψηλών υπηρεσιών ασφάλειας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου προτίθεστε να διαθέσετε το συντομότερο δυνατό προσωπικό για την ιατρική κάλυψη του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς;

Ευαγγελία Κουρουπάκη
Βουλευτής Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...