22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το Ισραήλ σκότωσε 54 παιδιά από τις αρχές του 2018

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με έκθεση ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν 54 παλαιστίνια παιδιά από τις αρχές του 2018.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης Abdullah al-Hurani αναφέρει ότι 44 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις για τη «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» στη Γάζα, και ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν τις σορούς των τριών εξ αυτών.

Το Κέντρο επιβεβαίωσε ότι τα παιδιά που σκότωσαν με αληθινά πυρά οι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές παραβρίσκονταν σε ειρηνικές διαδηλώσεις και δεν αποτελούσαν απειλή για αυτούς.

Κατά την ίδια περίοδο, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 900 παλαιστίνια παιδιά στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, από τα οποία τα 230 περίπου εξακολουθούν να κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Το Κέντρο Abdullah al-Hurani αναφέρει ότι οι συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παλαιστινίων παιδιών από το Ισραήλ δεν έχουν τέλος. Τονίζει επίσης πως η πιο πρόσφατη υψηλή ποινή επιβλήθηκε στον 17χρονο Ayham Sabbah. Πριν λίγες μέρες, το στρατοδικείο Οφέρ του Ισραήλ καταδίκασε τον Ayham Sabbah σε 35 χρόνια φυλάκιση και του επέβαλε πρόστιμο ενός εκατομμυρίου σέκελ για υποτιθέμενη απόπειρα μαχαιρώματος το 2016.

Ayham Sabbah (Photo: english.palinfo)

Το Κέντρο είπε ότι αυτή η σκληρή ποινή παραβιάζει τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων που έχει υπογράψει το Ισραήλ το 1991. Προσθέτει επίσης ότι οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παλαιστινίων παιδιών από το Ισραήλ δεν περιορίζονται σε δίκες σε στρατιωτικά δικαστήρια και σε υψηλές ποινές φυλάκισης, αλλά ξεκινούν από τη στιγμή της σύλληψης, που συνήθως λαμβάνει χώρα αργά το βράδυ κατά τη διάρκεια βίαιων επιδρομών σε σπίτια που συνοδεύονται από χρήση αληθινών πυρών στους Παλαιστίνιους.

Το επόμενο στάδιο είναι ακόμη χειρότερο. Οι δικηγόροι και τα μέλη της οικογένειας δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν ως συνοδοί στις ανακρίσεις, όπου τα παιδιά συχνά είναι με χειροπέδες, δεμένα μάτια και δέχονται ξυλοδαρμό και προσβολές.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο μικρός Χασάν αλ Ταμίμι , κάτοικος της πόλης Deir Nezam στην Ραμάλα, έχασε την όρασή του σε ισραηλινή φυλακή λόγω ιατρικής αμέλειας.

Χασάν Ταμίμι (Photo: Social Media)

Σύμφωνα με την Κοινότητα Παλαιστινίων Καρατουμένων (PPS), από το 2015 το Ισραήλ έχει ψηφίσει πολλά νομοσχέδια που υποστηρίζουν την επιβολή μακροχρόνιων ποινών σε παλαιστίνια παιδιά, συμπεριλαμβανομένης και της ισόβιας κάθειρξη.

Η PPS ζήτησε από τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως από το Διεθνές Παιδικό Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών, να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των παιδιών της Παλαιστίνης.

"google ad"

Με βάση τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν περίπου 6.500 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, μεταξύ των οποίων 350 παιδιά, 62 γυναίκες, 6 μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, 1800 ασθενείς κρατούμενοι και 500 διοικητικοί κρατούμενοι που κρατούνται χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ