15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Το κλουβί με τις τρελές

Ημερομηνία:

Μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στις επικείμενες διεκδικεί την αυτοδυναμία , ότι θα δημιουργήσει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ότι υπό όρους θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Όλγα Γεροβασίλη, που δήλωσε ότι για το σχηματισμό κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με δυνάμεις που θεωρούν «κακό» το 3ο μνημόνιο και ακόμα ο κ. Γιάννης Δραγασάκης αντιπρόεδρος της παραιτηθείσας κυβέρνησης ότι σε κάθε περίπτωση θα σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς να κατονομάζει με τα μέρη που πρόκειται να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει βάσιμα ότι η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στο «κλουβί με τις τρελές», η πόρτα του οποίου έχει ανοίξει για τα καλά. Σύγχυση και πανικός στα κλιμάκια του κόμματος;

Προσωπικά θεωρώ ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Πρόκειται για την συνειδητή δημιουργία προπετάσματος καπνού που ετοιμάζει το έδαφος για λύσεις που έχουν προαποφασισθεί και έχουν εγκριθεί με σαφή στόχο την συγκυβέρνηση των μνημονιακών δυνάμεων για την αποτελεσματική εφαρμογή του 3ου μνημονίου και των προαπαιτουμένων του. Η δήλωση της κ.Μέρκελ περί του ότι οι επικείμενες εκλογές αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι πρόβλημα είναι σαφής επιβεβαίωση της παραπάνω άποψης.

Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν τελούν υπό σύγχυση αλλά σκόπιμα καλλιεργούν την σύγχυση και το φόβο στους ψηφοφόρους βάζοντας το καινούργιο δίλλημα. Με ποια κυβέρνηση; Με το καινούργιο ή με το παλιό; Και με το παλιό και το καινούριο;

Αποσιωπούν έτσι ο βασικό ερώτημα: Με ποια πολιτική; Με τα μνημόνια και την υποταγή ή με την κατάργηση τους και την έξοδο από την κρίση; Με την αξιοπρέπεια ή την υποταγή;

Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας και ο κύκλος των προσώπων γύρω από αυτόν προσπαθεί να αποκρύψει ότι με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, οι όποιες συμμαχίες μεταξύ των μνημονιακών δυνάμεων, παλιών και νέων, θα υπηρετούν ένα καθεστώς με το οποίο η συγκυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές δεν θα μπορεί να προβεί σε καμία πράξη εάν δεν έχει την προηγούμενη έγκριση της τρόικας και του ΟΟΣΑ, ότι τα δάνεια που θα δοθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων και όχι για τις λαϊκές ανάγκες, καθώς το τραπεζικό σύστημα ελέγχεται από τους τοκογλύφους δανειστές.

Με την τακτική αυτή στην πραγματικότητα αποκρύπτεται το γεγονός ότι οι χώρα μετατράπηκε με τις πολιτικές των μνημονίων σε αποικία χρέους και ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί με την σύμπραξη των μνημονιακών δυνάμεων όποια κι αν είναι η σύνθεση της, έχει εκ των προτέρων αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη καταλήστευση των πολιτών με την φοροεπιδρομή και τους πλειστηριασμούς των ακινήτων, καθώς και την αποδιάρθρωση του αγροτικού τομέα στο όνομα της εξυπηρέτησης ενός παρανόμου και επαχθούς χρέους-παγίδα για τα λαϊκά στρώματα και την χώρα.

Ο κ.Τσίπρας από πολιτικός μηχανικός «με το μπλοκάκι» όπως έλεγε παλαιά μαζί με το Κονσόρτσιουμ των υπολοίπων μνημονικών δυνάμεων αναδεικνύεται σε «εργολάβο» κατεδάφισης του δημοσίου και κατά μια άλλη εκδοχή (σχετικά το άρθρο του ALAIN BADIOU) στην εφημερίδα Liberation: «ο κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του αποδείχτηκαν ανίκανοι να κάνουν αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν άλλοι, όχι κατ ανάγκη επαναστάτες, αλλά συντηρητικοί, όπως Ο Ντε Γκωλ και Τσώρτσιλ».

Νίκος Τζάρας

Λαϊκή Ενότητα Χανίων

Υ.Γ. Διαβάστε και το άρθρο του Γάλλου φιλοσόφου ALAIN BADIOU που δημοσιεύτηκε στις 20/8/2015 στην γαλλική εφημερίδα LIBERAΤION και αναδημοσιεύτηκε στον “Αγώνα της Κρήτης” με τίτλο : «Έξι εβδομάδες αργότερα : 11 μελαγχολικά σημεία για την πορεία της Ελληνικής Πραγματικότητας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...