15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το κουβανικό αντιικό Ιντερφερόνη Άλφα 2Β χρησιμοποιείται στην Κίνα στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Το κουβανικό αντιιικό φάρμακο Ιντερφερόνη Άλφα 2Β χρησιμοποιείται στην Κίνα κατά του νέου κορωνοϊού και περίπου 15 χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία να το αγοράσουν, ανέφεραν σήμερα ειδικοί στην Κούβα, η οποία έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να κατασκευάσει ένα εκατομμύριο προστατευτικές μάσκες.

«Η ιντερφερόνη είναι φαρμακευτικό προϊόν, όχι εμβόλιο», τόνισε ο Εντουάρντο Μαρτίνες, ο πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας BioCubaFarma, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σε πολλούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες και κάνουν λόγο για ένα «κουβανικό εμβόλιο».

Το φάρμακα παρασκευάζονται στην Κούβα και στην Κίνα από μια κοινοπραξία. Ο Μαρτίνες είπε ότι σύμφωνα με τη Φαρμακευτική Ένωση Κίνας, «από τις επιλογές που υπάρχουν (για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, περίπου 30 σήμερα), η πρώτη που συνιστάται είναι η ιντερφερόνη».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κουβανικού Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, Εουλόχιο Πιμεντέλ, 15 χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και τη Ασίας, θέλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο φάρμακο.

Οι Κινέζοι έχουν φροντίσει ήδη να παράγουν σε μεγάλες ποσότητες τη συγκεκριμένη ουσία σε εργοστάσιο της επαρχίας Jilin ήδη από τις 25 Ιανουαρίου! Πριν καν φτάσει ο ιός στην Ευρώπη δηλαδή. Η ουσία ανακαλύφθηκε στο διάσημο για ανάλογες σημαντικές ανακαλύψεις Κουβανέζικο Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) που ιδρύθηκε στην Κούβα το 1986.

Στην Κούβα έχουν καταγραφεί τέσσερα κρούσματα του Covid-19, τρεις Ιταλοί τουρίστες και ένας Κουβανός.

Πολλές κρατικές βιομηχανίες έχουν επίσης ξεκινήσει να ράβουν προστατευτικές μάσκες και ήδη έχουν ετοιμαστεί περίπου 196.000 – σε ορισμένες χρησιμοποιείται ύφασμα με το οποίο ράβονται συνήθως οι σχολικές ποδιές. Ο στόχος είναι να ραφτούν 1 εκατομμύριο μάσκες.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες του κόσμου, η Αβάνα δεν σκοπεύει προς το παρόν να κλείσει τα σύνορά της για να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ