21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το κράτος θα επιδοτεί τις δόσεις των δανείων των… συνεπών δανειοληπτών

Ημερομηνία:

Στήριξη σε χιλιάδες συνεπείς δανειολήπτες που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού θα δώσει το πρόγραμμα επιδότησης δόσεων ενυπόθηκων δανείων που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Με το πρόγραμμα επιδότησης των δανείων με εγγύηση την πρώτη κατοικία το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να αποτρέψει μια νέα γενιά κόκκινων δανείων.

Το μέτρο θα αρχίσει να τρέχει από τον Ιούλιο με την ενεργοποίηση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και θα αφορά σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Στη βάση του προγράμματος, όσοι έχουν λάβει στεγαστικά, καταναλωτικά ή επαγγελματικά δάνεια έχοντας βάλει υποθήκη την κύρια κατοικία τους και εξυπηρετούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, θα κερδίσουν γενναίο κούρεμα στις δόσεις των δανείων τους.

Το κράτος κάθε μήνα και για διάστημα εννέα μηνών θα καλύπτει μεγάλο μέρος της δόσης του δανείου τους, με το ποσοστό της κρατικής επιδότησης για τους ενήμερους δανειολήπτες να ξεκινάει από το 90% της μηνιαίας δόσης στο πρώτο τρίμηνο, να μειώνεται στο 60% της δόσης για το δεύτερο τρίμηνο και να διαμορφώνεται στο 40% στο τρίτο τρίμηνο του προγράμματος.

Η επιδότηση των δόσεων στεγαστικών δανείων αφορά σε δανειολήπτες που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού.

Οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ ενώ για τους εργαζόμενους θα πρέπει να είχε ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και να είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης του ειδικού σκοπού ή να έχουν χάσει τη δουλειά τους ή να μειώθηκε σημαντικά ο μισθός τους.

Αν στην οικογένεια ο ένας σύζυγος είναι πληττόμενος και ο άλλος όχι, εργάζεται για παράδειγμα στο Δημόσιο ή είναι συνταξιούχος ή δεν εντάχθηκε σε καθεστώς προσωρινής αναστολής σύμβασης εργασίας, το ποσοστό της επιδότησης θα μειώνεται.

Από το πρόγραμμα θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και συνταξιούχοι οι οποίοι δεν είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται με το ξέσπασμα της κρίσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...