13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Το κόψιμο της εκπομπης “Tik Talk” του Σρόιτερ διαμορφώνει το “αντισυστημικό” προφίλ των οπαδών θεωριών συνωμοσίας

Ημερομηνία:

Η εκπομπή “Tik Talk” του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha με κεντρικό θέμα τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό και τους αρνητές της μάσκας και της πανδημίας, επρόκειτο να προβληθεί το βράδυ της Πέμπτης (29/10), όμως δεν προβλήθηκε.

Φαίνεται ότι αιτία για την απόφαση της διοίκησης του καναλιού να μην προβληθεί η εκπομπή ήταν ένα 20λεπτο βίντεο που ανήρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος στο οποίο παρουσιάζονται μια σειρά επιστημονικών στοιχείων με την ερμηνεία τους να γίνεται από τον τραγουδιστή. Το συμπέρασμα της έρευνας επιστρέφει στα γνωστά επιχειρήματα ότι ο ιός στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου φονικός, ότι αν δεν μας είχαν πει τίποτα, δε θα καταλαβαίναμε καμία διαφορά, ότι οι κυβερνήσεις μας κοροϊδεύουν, ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο σχέδιο με σκοπό την καταπάτηση της ελευθερίας του ανθρώπου.

Το βίντεο έλαβε δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις με πολλούς να σπεύδουν να συγχαρούν τον τραγουδιστή για το θάρρος του να “αποκαλύψει” την αλήθεια που κρύβουν τα “συστημικά” μέσα και άλλους να ασκούν σκληρή κριτική.

Τελικώς, όλες αυτές οι αντιδράσεις φαίνεται ότι οδήγησαν το κανάλι στο να μην επιτρέψει την προβολή της εκπομπής στην οποία μιλούσε ο τραγουδιστής, συντελώντας έτσι στην ανάδειξη ακόμα παραπάνω του “αντισυστημικού” προφίλ του καθώς και όλων αυτών των θεωριών που προβάλλει.

Και εδώ είναι το πρόβλημα. Βλέπετε, τέτοιες αποφάσεις δε βοηθούν στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Η αποσιώπηση δε μπορεί να είναι η απάντηση γιατί αυτό που αποσιωπάται δεν είναι ένας τραγουδιστής, αλλά οι θέσεις που αποκτούν απήχηση επειδή αποσιωπούνται και ουδείς αξιώνει να δώσει απαντήσεις.

Όταν όμως οι θεωρίες μένουν αναπάντητες και απαγορεύεται ο λόγος σε αυτούς που τις εκφέρουν, τότε μπορούν να συνεχίσουν την διάδοσή τους ως “αντισυστημικές”. Και αυτό είναι επικίνδυνο.

Γιατί όταν ο κόσμος ζορίζεται οικονομικά λόγω των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και η κυβέρνηση δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση των συνεπειών, όταν η ίδια κυβέρνηση προχωρά τις διαδικασίες για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, όταν αποτυπώνεται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο να ξεμπερδέψει με τις μικρές επιχειρήσεις, τότε θέσεις “αντισυστημικές” σε σχέση με την πανδημία θα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη απήχηση.

Δεν είναι πυρηνική φυσική, είναι η πορεία των πραγμάτων που προκύπτει από τα λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των αντιδράσεων που προκύπτουν από αυτή, από τη μη βούληση να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις. Είναι ο αντίπαλος που το ίδιο το σύστημα διαμορφώνει το αντισυστημικό προφίλ του επιλέγοντας την αποσιώπηση του λόγου του.

Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου μπορεί να είναι ο διάλογος και οι ορθολογικές απαντήσεις, αλλά πρωτίστως η λήψη πραγματικών μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οτιδήποτε άλλο μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...