20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024
Array

Το μήνυμα εστάλη: Και στα Χανιά χιλιάδες στους δρόμους με ωριμότητα διαδήλωσαν το δίκαιό τους

Ημερομηνία:

Ξανά στους δρόμους οι Χανιώτες όπως και σε όλη την Ελλάδα στην πρώτη οργανωμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας μετά τις εκλογές.

Στα Χανιά, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγοράς η οποία γέμισε. Άκουσαν τους εκπροσώπους τους και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης το δίκαιό τους. Ήρεμα, ως ένα πρώτο μήνυμα ότι «είμαστε εδώ» και μαζικά για να γνωστοποιήσουν ότι «είμαστε πολλοί». Αυτό το μήνυμα που η κυβέρνηση διαρκώς λαμβάνει όμως κωφεύει. Όσο υπακούει στις εντολές των δανειστών…

Οι φωτογραφίες χαρακτηριστικές της μαζικότητας της προσέλευσης των συμπολιτών μας. Περπάτησαν στους δρόμους, συζητούσαν και προσκαλούσαν και άλλους να ενταχθούν στο σώμα της πορείας. Άλλοι που στέκουν απ’ έξω και παρακολουθούν έμεναν ευχάριστα έκπληκτοι απ’ αυτό που βλέπανε, κάποιοι βγήκαν από τα παράθυρα των σπιτιών τους και χαιρετούσαν.

Τον παλμό έδιναν οι νεότεροι με αυτούς που κρατούσαν το πανό της συνέλευσης Χαλέπας να μη σταματούν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα.

Αρνητικά σχολιάστηκε από πολλούς η στάση των επιχειρηματιών του νομού που παρά την κρισιμότητα της κατάστασης επέλεξαν να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους. Σίγουρα, η διαδήλωση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη εφόσον οι επιχειρηματίες ήταν αλληλέγγυοι στον αγώνα των πολιτών της πόλης. Κάτι που όμως δε συνέβη.

Η πορεία κατέληξε έξω από τα κτίρια της Αντιπεριφέρειας Χανίων όπου οι οργανώσεις, οι φορείς και οι συλλογικότητες ανήρτησαν πανό και σταδιακά ο κόσμος ξεκίνησε – είτε οργανωμένα μαζί με άλλους είτε μεμονωμένα – να αποχωρεί.

Όλοι φαίνονται έτοιμοι και υπάρχει η απαίτηση – ακούστηκε άλλωστε πολλές φορές –  για τη συνέχιση ακόμα πιο δυναμικά και με μεγαλύτερη συχνότητα ενός αγώνα που πρέπει να κερδηθεί.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση πραγματοποίησε νωρίτερα και το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων. Ακολούθησε συμβολικός αποκλεισμός των καταστημάτων ΖΑΡΑ.

Γ.Α.


"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Καλάθι του Νονού» από τις 22 Απριλίου

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το παρατηρητήριο τιμών...

Π.Πολάκης: Καταγγέλλει έλλειψη φαρμάκου και ζητά μέτρα από το υπουργείο Υγείας

Στην έλλειψη του φαρμάκου URSOFALK εδώ και περισσότερο από...

Άσκηση Μίνωας: Εφιαλτικό σενάριο για απανωτούς σεισμούς 6,4 και 7,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) έδωσε στη δημοσιότητα...