16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Το μεγαλύτερο σε όγκο γιοτ στον κόσμο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στη Γεωργιούπολη βρίσκεται το “Dilbar”, το μεγαλύτερο σε όγκο γιοτ στον κόσμο ιδιοκτησίας του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αλίσιερ Ουσμάνοφ.

Ο 63χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος  Αλίσιερ Ουσμάνοφ, είναι γνωστός ως ένας από τους μεγαλομέτοχους της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Άρσεναλ» με 27%. Το γιοτ, που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία από τον Ουσμάνοφ σε ένα από τα πιο σύγχρονα ναυπηγεία για γιοτ πολυτελείας στον κόσμο στη Γερμανία, παραδόθηκε στον ίδιο το 2016 και κόστισε 600 εκατ. δολάρια.

Το “Dilbar” έχει μήκος 157 μέτρων και πλάτος 24 μέτρων, και οι εσωτερικοί του χώροι έχουν εμβαδό 3.850 τετραγωνικά μέτρα, με δυνατότητα φιλοξενίας 40 επιβατών, αλλά και με 85 άτομα ως προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό το ότι διαθέτει δύο βάσεις για προσγειώσεις – απογειώσεις ελικοπτέρων ειδικά σχεδιασμένες για ελικόπτερα τύπου Airbus H175 που διαθέτει ο Ουσμάνοφ. Η εσωτερική πισίνα του πολυτελέστατου σκάφους, έχει εμβαδό 185 τετρ. μέτρων με χωρητικότητα 225.000 λίτρων νερού. Το 16.000 τόνων “Dilbar” αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 22,5 κόμβους, έχει βύθισμα 6,1 μέτρων.

Ο Ουσμάνοφ, με περιουσία που ξεπερνά τα 13 δισ. με κύρια δραστηριότητα στη μεταλλουργία, αλλά και τις τηλεπικοινωνίες και το ίντερνετ, όπου μεταξύ άλλων κατέχει σημαντικό ποσοστό μετοχών σε μέσα όπως το Facebook και το Alibaba, ενώ κατέχει και την ιστορική ρωσική εφημερίδα και εκδοτικό οίκο «Κομερσάντ».

Η σύζυγός του, Ιρίνα, ήταν ολυμπιονίκης στην ρυθμική γυμναστική και προπονήτρια για χρόνια της εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής της Ρωσίας και Πρόεδρος της διεθνούς Ομοσπονδίας Ρυθμικής γυμναστικής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...