21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Το μυστικό της μακροζωίας του 100χρονου Κρητικού Λευτέρη Σηφάκη: “Το χαμόγελο που ποτέ δεν έλειψε από τα χείλη μου. Πότε δεν επιθύμησα και δεν έκανα κακό σε άνθρωπο, σε ζώο, στη φύση”

Ημερομηνία:

Το μυστικό της μακροζωίας, μοιράζεται ο Κρητικός Λευτέρης Σηφάκης, γεννηθείς το 1920, κάτοικος του Αγίου Βασιλείου Βιάννου.

Την ιστορία του, μεταφέρει μέσω της σελίδας του στο Facebook ο Μηνάς Ανδρεαδάκης περιγράφοντας τον φίλο του και την συνάντησή τους στο καφενείο του χωριού:

«Γνωριζόμαστε 40 χρόνια, είχα να τον δω 7, χτες συναντηθήκαμε ,σε κοινωνική εκδήλωση στο καφενείο του χωριού του Άγιος Βασίλειος, Βιάννου.

Τον κάλεσα στο τραπέζι μου, και κάθισε. Ήταν όπως πάντα, πολύ περιποιημένος, καθαρός και λεβέντης. Όπως τον βλέπουμε στη φωτογραφία.

Η γυναίκα μου τον κοιτούσε και τον θαύμαζε, της έκανε εντύπωση ,από την πρώτη στιγμή.

Με κοίταξε, γέλασε, μου είπε, ο Μηνάς δεν είσαι;

Χαιρετηθήκαμε. Του λέω θείε, του 27 είσαι; Μου Είπε: Γεννήθηκα το 1920, εδώ, και είμαι φέτος 100 χρονώ! Παντρεύτηκα, απέκτησα 2 παιδιά ,εγγόνια, και δισέγγονα, Πριν από 35 Χρόνια, έχασα την γυναίκα μου, από τότε, έως και σήμερα , ζω μόνος μου ,Και τα καταφέρνω μια χαρά!

Μαγειρεύω, είμαι άριστος μάγειρας, πλένω τα ρούχα μου στο πλυντήριο, σιδερώνω, έχω το τζάκι μου ,την τηλεόραση ,όλα, δεν νοιώθω μοναξιά, πάω στο καφενείο, κάνω παρέα με τους λιγοστούς χωριανούς. Τα παιδιά μου δεν μένουν εδώ, κάθε 15 έρχονται και μου κάνουν συγύρισμα, του σπιτιού.

Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι:

Το χαμόγελο, που ποτέ, δεν έλειψε από τα χείλη μου. Πότε δεν επιθύμησα και δεν έκανα κακό ,σε άνθρωπο, σε ζώο, στη φύση. Ζούσα και ζώ ,ήρεμα. Δεν έκανα κανενός είδους, κατάχρηση. Όλα με μέτρο. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ,φορώ ακουστικό, στο ένα μου αυτί.

Ήπιαμε καφέ, κρατούσε από το σπίτι του τυλιγμένες σε χαρτοπετσέτα, 2 φρυγανιές που τις βούτηξε, στον καφέ. Διαπίστωσα πλήρη συνείδηση και πνευματική διαύγεια.

Είχε πάει η ώρα 10, 45 ,πρωί Κυριακής, γελώντας, σηκώθηκε, μας χαιρέτισε, λέγοντας μας ,πρέπει να πά στέσω το τσικάλι.

Ήντα δά μαγερέψεις σήμερο, του λέω, Πατάτες, γιαχνερά ,με τα μάραθα! Γλύφτηκα! Είναι το αγαπημένο μου φαΐ!.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...