17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το νέο TAXIS εγκαταστάθηκε και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του νέου TAXIS, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η ένταξη των ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών – Ζωγράφου και ΔΟΥ Βύρωνα και έτσι πλέον έχουν ενταχθεί στο νέο TAXIS 51 ΔΟΥ σε Αθήνα – Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Εύβοια, Κόρινθο, Καλαμάτα, Βόλο και Ρόδο.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, με την ένταξη αυτών των ΔΟΥ στο νέο TAXIS υπερκαλύπτεται ο στόχος του μνημονίου για ένταξη 50 ΔΟΥ που αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων της χώρας έως 30/06/2013, αφού σήμερα έχουν ενταχθεί 51 ΔΟΥ με έσοδα 27,5 δισ. €, που αντιπροσωπεύουν το 80,4% των συνολικών εσόδων της χώρας.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του κράτους, ενώ στόχος είναι μέχρι τον Οκτώβριο να έχουν ενταχθεί όλες οι ΔΟΥ στο νέο TAXIS.

Το νέο TAXIS αποτελεί ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ, τα τελευταία 2 έτη και σταδιακά αντικαθιστά το  παλαιό TAXIS.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, τα οφέλη του νέου TAXIS, όταν ολοκληρωθεί σε επίπεδο χώρας, είναι:

Διαθέτει κεντρική βάση δεδομένων, έτσι ώστε ο φορολογούμενος να μπορεί πλέον να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε ΔΟΥ της χώρας.
Καταργείται δηλαδή η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ.

Επιτρέπει την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων, όπως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω internet και οι πληρωμές μέσω τραπεζών. Καταργείται δηλαδή η απαίτηση προσέλευσης των πολιτών στη ΔΟΥ για την πλειονότητα των συναλλαγών.

Μειώνει τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης των συστημάτων της κάθε ΔΟΥ, αφού δεν απαιτούνται πλέον τοπικοί servers.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...