16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το ΝΑΡ Χανίων για τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη διαδηλωτών κατά την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το ΝΑΡ αναφέρεται στα γεγονότα που προηγήθηκαν του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στα Χανιά:

Οι τοπικές οργάνωσεις Χανίων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταδικάζουμε τις επιθέσεις Χρυσαυγιτών και αστυνομικών δυνάμεων προς τρεις αντιφασίστες την Τετάρτη 6 Ιούνη κατά την πραγματοποίηση του αντιδραστικού, εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που διοργανώθηκε στα Χανιά.

Η αυθόρμητη συγκέντρωση 40 αντιφασιστών-αναρχικών ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό αποτέλεσε για τους χρυσαυγίτες μια αφορμή για να δώσουν νόημα στη συγκέντρωσή τους, αξιοποιώντας την κάλυψη της αστυνομίας και τον υπόλοιπο κόσμο που βρισκόταν εκεί, για να επιτεθούν. Ο τραυματισμός των τριών αντιφασιστών από τους φασίστες και τους αστυνομικούς και η μετέπειτα σύλληψή τους και ο ξυλοδαρμός τους ξανά από την αστυνομία είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, την ίδια στιγμή που οι χρυσαυγίτες είχαν το ελεύθερο να κυκλοφορούν στην πόλη, χωρίς όμως να τολμήσουν να επιτεθούν αλλού, καθώς γνώριζαν ότι οι αντιφασιστικές οργανώσεις της πόλης περιφρουρούσαν τους χώρους του κινήματος και τις γειτονιές. Η αστυνομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του δήμου Χανίων δίνει την κάλυψή της στους φασίστες και ταυτόχρονα προσπαθεί να θυματοποιηθεί επειδή τραυματίστηκαν μέλη της ενόσω οι αντιφασίστες αμύνονταν από το άγριο ξύλο που έτρωγαν. Η αλληλεγγύη στους τρεις συλληφθέντες είναι δεδομένη από μεριάς μας, όπως και η καταδίκη της λογικής των δύο άκρων που καταλήγει να “βγάζει λάδι” τους επίσημους εκφραστές της αστικής πολιτικής και να στοχοποιεί τελικά όσους αντιστέκονται.

Το συγκεκριμένο άμαζο συλλαλητήριο, κομμάτι αντίστοιχων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα την ίδια μέρα που ήταν εξίσου άμαζα, συγκέντρωσε από όλη την Κρήτη παπάδες, συνταξιούχους απόστρατους, μπράβους, χρυσαυγίτες, μέλη της Νέας Δημοκρατίας και άλλους ακροδεξιούς χωρίς να αγγίζει του εργαζομένους και τους πληττόμενους νέους της πόλης, κάτι που αποδεικνύει ότι αδυνατούν όλο και περισσότερο να βρουν έρεισμα στις λαϊκές συνειδήσεις. Όλοι αυτοί δεν τολμούν να πουν ανοιχτά στο λαό τι πρεσβέυουν, τη συνεργασία τους με όλη την εφοπλιστική αφρόκρεμα και το ντόπιο κεφάλαιο, τα πάρε δώσε με το ΝΑΤΟ και την υποστήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών κυβερνήσεων-ΕΕ, για τις οποίες δεν έχουν φέρει ποτέ αντίρρηση, και για αυτό κρύβονται πίσω από συνθήματα όπως “αλήτες, προδότες, πολιτικοί”, “κομμούνια θα γίνετε σαπούνια” κ.ά., ρίχνοντας το φαρμάκι τους ενάντια στους κομμουνιστές, τους αντιφασίστες και το λαϊκό κίνημα.

Και μόνο το γεγονός ότι η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής συμμετέχει σε αυτά τα συλλαλητήρια είναι αρκετό για να γίνει κατανοητή η επιχείρηση «νομιμοποίησής» τους. Όσοι διοργάνωσαν και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και ανασύρουν τους χρυσαυγίτες από τον σκουπιδοτενεκέ που τους έχει πετάξει το αντιφασιστικό κίνημα στα Χανιά καιρό τώρα.

Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ!

Ο φασισμός, ο εθνικισμός και η ακροδεξιά ρητορία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το καπιταλιστικό σύστημα και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστική τάξης. Έχουν ρόλο να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, διασπόντας την εργατική τάξή και σπέρνοντας την εχθρότητα μεταξύ των λαών, προβάλλοντας την εθνική ενότητα, την σύμπλευση φτωχών-πλουσίων, το χτύπημα της κομμουνιστικής ιδεολογίας, κόντρα στην αναγκαία ταξική ενότητα για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική και η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για αυτό βρίσκουν και την ανοχή-στήριξη όλων των κυβερνήσεων, ακόμη κι αν αυτές το αρνούνται.

Φασίστες, ακροδεξιοί και όλος αυτός ο συρφετός δε θα τρομοκρατήσει το μαχόμενο λαϊκό κίνημα. Ο αντιφασιστικό αγώνας είναι και θα παραμένει ζωντανός! Χρειάζεται όμως να αναπτυχθεί, να αποκτήσει ανώτερα χαρακτηριστικά και δράση. Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό το σχέδιο η έλλειψη πολτικού σχεδίου, η ανοργανωσιά και το αυθόρμητο, η ατομική δράση και η διάσπαση, όπως καταλήγει να κάνουν διάφοροι που εντάσουν τους εαυτούς τους στον αναρχικό χώρο. Η όξυνση της αντιφασιστικής συνείδησης εκεί που εργάζεται, σπουδάζει και ζει ο πληττόμενος λαός κρίνεται απαραίτητη ώστε να δοθεί η μάχη της αριστεράς και των δυνάμεων του κινήματος μαζί με το λαό και όχι ξέχωρα. Η κοινή δράση των δυνάμεων του κινήματος οφείλει να έχει συνεχώς οργανωμένο σχέδιο που θα προστατεύει τον κόσμο του κινήματος, τους μετανάστες και τις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες και δε θα αφήνει χώρο στους φασίστες-δολοφόνους να νομίζουν ότι μπορούν να σπέρνουν το δηλητήριό τους και να επιτίθενται ελεύθερα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ!
ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ! ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥΣ!

ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ