19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ για τα επεισόδια στην πόλη των Χανίων

Ημερομηνία:

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Χανίων καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια βίας που εκτυλίχτηκαν σε δρόμους και πλατείες της πόλης μας το απόγευμα της Τρίτης εξαιτίας της φασιστικής – ρατσιστικής δράσης  της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.Είναι προφανές ότι η εικόνα μεθυσμένων φασιστών στο κέντρο της πόλης των Χανίων να χαιρετάνε ναζιστικά, να επιτίθενται σε μετανάστες και να προκαλούν φθορές σε καταστήματα της πόλης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το λαό των Χανίων που έχει δώσει ιστορικές μάχες απέναντι στο φασισμό και τα άθλια κατασκευάσματά του και έχει ακόμα νωπά τα χώματά του από το αίμα των Χανιωτών σε παγκόσμια γνωστές μάχες.

Όσο αφορά την ευφάνταστη και ψευδή κατηγορία, που αποδίδεται από μέλη της φασιστικής οργάνωσης, και αφορά στο μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Παπαμηνά Μαργαρίτας δηλώνουμε ότι για κακή τους τύχη υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που μαρτυρούν ότι όχι μόνο δεν είχε σχέση με τα επεισόδια αλλά δεν ήταν καν παρούσα τη στιγμή που αυτά εκτυλίσσονταν. Αυτό αποδεικνύει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των λεγομένων τους για την οποία καμία αμφιβολία δεν είχαμε.

Είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια να καμφθεί το συνδικαλιστικό κίνημα άλλα και το ηθικό όλων εκείνων που αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό και την εξαθλίωση του λαού, με μηνύσεις και ψεύτικες κατηγορίες θα μας βρει απέναντι.

Καλούμε το λαό των Χανίων να αντιδράσει σε κάθε ενέργεια που προσβάλλει τα Δημοκρατικά του αισθήματα,  την ιστορική του μνήμη και τη μνήμη των προγόνων μας.

Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ: Πετράκης Νεκτάριος

Η Οργανωτική Γραμματέας: Ζεκάκη Σοφία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...