14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Το Οσκαρικό ντοκιμαντέρ Free Solo στη Λέσχη του Chania Film Festival

Ημερομηνία:

Με το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ FREE SOLO των Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi συνεχίζονται οι προβολές από την Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πρόκειται για την πρώτη προβολή της ταινίας που θα γίνει στον κινηματογράφο Αττικόν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 το βράδυ.

Σκηνοθεσία/Direction: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
Σενάριο/Script: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
Διεύθυνση Φωτογραφίας/Photography: Jimmy Chin, Clair Popkin, Mikey Schaefer
Μοντάζ/Montage: Bob Eisenhardt
Μουσική/Music: Marco Beltrami
Παραγωγός/Production: Margaret Lewis
Χώρα Παραγωγής/Country: Η.Π.Α / U.S.A
Διάρκεια/Duration: 1h 40′
Έτος Παραγωγής/Year: 2018
Γλώσσα/Language: Αγγλικά / English
Υπότιτλοι/Subtitles: Ελληνικά / Greek

To Ελ Καπιτάν είναι ένας γρανιτένιος μονολιθικός σχηματισμός στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο μονόλιθος, ύψους περίπου 900 μέτρων, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον πλανήτη για κάθε αναρριχητή, εξαιτίας της κάθετης κλίσης του. Το αγωνιώδες αυτό ντοκιμαντέρ καταγράφει, στιγμή προς στιγμή, τον αδιανόητο άθλο του Άλεξ Χόνολντ, ο οποίος σκαρφάλωσε στην κορυφή του Ελ Καπιτάν, χωρίς τη βοήθεια σκοινιών ή προστατευτικού εξοπλισμού, υπογράφοντας ένα από τα σπουδαιότερα κατορθώματα στην ιστορία της αναρρίχησης.

Το «FREE SOLO», αποτελεί μια επική, παράτολμη και άκρως επικίνδυνη διαδρομή με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της κορυφής. Ο ίδιος ήταν έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα: την σχέση του, την καριέρα του, ακόμη και τη ζωή του. Όλα αυτά που μπορούσε να χάσει με μία και μόνο λάθος κίνηση, κρύβονταν στη δύναμη της λαβής του για να κατακτήσει το όνειρό του. Ετοιμαστείτε για το πιο συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που θα σας μεταφέρει με κομμένη την ανάσα στη διαδρομή της κατάκτησης και επίτευξης του πιο επικίνδυνου στόχου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...