22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας για τις συλλήψεις πολιτών κατά την επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας αναφέρεται στις τρεις συλλήψεις πολιτών επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά:

Την ώρα που το τηλεθεάμον κοινό παρακολουθούσε άλλη μια κάθοδο του «λαοπρόβλητου» ηγέτη στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στα αστυνομοκρατούμενα Χανιά (5-9-18), (αυτά τα δυο συνυπάρχουν τον τελευταίο καιρό : κάθοδοι του πολιτικού επιτελείου και αστυνομοκρατία), μια ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών αντιδρούσε στο γενικό μούδιασμα των ημερών και στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, δίνοντας το δικό της παρών.

Επειδή στους δέκτες της τηλεόρασης κάποια πράγματα γίνονται ορατά π.χ., όλοι θα είδαν τον ηλικιωμένο που υποδέχονταν εγκάρδια τον «λαοπρόβλητο» και θα διερωτήθηκαν σε τι βαθμό είχε προχωρήσει η άνοια ή η πελατειακή εκδούλευση, κανείς όμως δεν διέκρινε πουθενά την αθόρυβη , κατά τα άλλα, δράση των οργάνων της τάξης που με συνοπτικές διαδικασίες υποδείκνυαν σε τρεις διαμαρτυρόμενους- όταν πια είχε λήξει η διαμαρτυρία και είχε σκορπίσει η ομάδα-, να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, όπου μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι!!!

Κατά πόσο η δημοκρατία λειτουργεί στον ύψιστο βαθμό μπορούμε να το διαπιστώνουμε πλέον καθημερινά από παρόμοιες κινήσεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης που ανατρέχουν σε άλλες εποχές, (τι ζήλεψαν αλήθεια από αυτές οι κυβερνώντες μας;), όπου ακόμα και τρεις να συνευρίσκονταν θεωρούνταν επικίνδυνοι για το καθεστώς και έδιναν δικαίωμα σε αυτό να δράσει και να τους «περιποιηθεί» δεόντως…

Με αυτό και με το άλλο, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν υπάρχει δημοκρατία αν λάβουμε υπόψιν και τα παραπάνω σε συνδυασμό με την παρακάτω ρήση: «Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία». Τζων Κένεθ Γκαλμπρέϊθ» Καναδός οικονομολόγος

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.:

Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)
Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)
Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.
Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...

Κρήτη: Δύο άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών

Δύο τραγικά συμβάντα σημειώθηκαν στην Κρήτη με διαφορά λίγων...