16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το Πεδίο Βολής Κρήτης για την έκρηξη πυραύλου πάνω από το Ρέθυμνο: Δεν εκτελέσαμε βολές σήμερα – Τους διαψεύδει δελτίο τύπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου!

Ημερομηνία:

Περισσότερα ερωτηματικά δημιούργησε η απάντηση που έδωσε το γραφείο τύπου του Πεδίου Βολής Κρήτης στην εφημερίδα “Ρέθεμνος”. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, διέψευσαν την εκτέλεση βολών σήμερα στο Πεδίο Βολής Κρήτης άρα και το ενδεχόμενο δικό τους βλήμα να εξερράγη πάνω από το Ρέθυμνο.

Στην ερώτηση δημοσιογράφων αν θα εκδοθεί επίσημη διάψευση για το συμβάν, η απάντηση του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων ήταν, ότι είναι θέμα διοίκησης και δεν γνώριζε να απαντήσει.

Από πλευράς των δημοσιογράφων έγινε ενημέρωση στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πεδίου Βολής Κρήτης, ότι οι Αρμόδιες Υπηρεσίες του Ρεθύμνου δεν είχαν ενημέρωση για εκτέλεση βολών στο Ρέθυμνο ενώ οι Αντίστοιχες των Χανίων, στις οποίες έγιναν σχετικές ερωτήσεις, γνώριζαν ότι σήμερα επρόκειτο να γίνουν βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Και πάλι υπήρξε διάψευση από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πεδίου Βολής.

Ωστόσο, σε σχετικό δελτίο τύπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων αναφερόταν ότι θα γίνει βολές στις 21 Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά αναφερόταν τα εξής:

  1. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Χανίων  ανακοινώνει   την ενεργοποίηση  του πεδίου βολής  «ΚΑΡΑΒΙΑ» για δραστηριότητα  με πυρά μεταξύ των κάτωθι αναφερομένων στιγμάτων:

Α) φ: 36ο 56΄Β και λ: 023ο 29΄Α,

Β) φ: 36ο 42΄Β και λ: 023ο 32΄Α,

Γ)  φ: 36ο 41΄Β  και λ: 023ο 48΄Α,

Δ) φ: 36ο 47΄Β και λ: 023ο 55΄Α,

Tην   21 OKTΩΒΡΙΟΥ  2016  από 0930z – 1530z.

Το Λιμεναρχείο παρακαλεί τους πλοιάρχους, κυβερνήτες και ναυτικούς πράκτορες για την αποφυγή διέλευσης από τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο θόρυβος αναστάτωσε όλους τους κατοίκους της πόλης και όλα τα χωριά έως και τα ορεινά Ανώγεια ενώ υπάρχει φωτογραφικό υλικό και βίντεο, που επιβεβαιώνουν, ότι κάτι συνέβη στον εναέριο χώρο του νομού Ρεθύμνου εκείνη την ώρα.

"google ad"

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των στρατιωτικών δυνάμεων που λειτουργούν στην Κρήτη να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για το συμβάν. Διότι συνέβη κάτι και αυτό δεν μπορούν να το διαψεύσουν. Και εφόσον είναι καταγεγραμμένο, οφείλουν όσοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτό να πουν τι έγινε και να καθησυχάσουν τον κόσμο.

Εμείς από την πλευρά μας να αναφέρουμε ότι θεωρούμε εξίσου ανησυχητική την περίπτωση που ο πύραυλος δεν είναι από το Πεδίο Βολής Κρήτης. Γιατί, αν δεν είναι από το Πεδίο Βολής Κρήτης, από πού ήρθε ο πύραυλος που ανατινάχθηκε πάνω από την πόλη του Ρεθύμνου; Ή, αν δεν ήταν πύραυλος, τι ήταν αυτό που πετούσε πάνω από το Ρέθυμνο και τι προκάλεσε τον θόρυβο;

Οι αρχές, πολιτικές και στρατιωτικές, οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές απαντήσεις και να μην αναλώνονται σε δημόσιες σχέσεις και σε ανταλλαγές δώρων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...