20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Το Πολυτεχνείο ζει”: Τίμησαν στα Χανιά τα 45 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου | Φωτός

Ημερομηνία:

45 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973 και οι εκδηλώσεις στα Χανιά είχαν ικανοποιητική συμμετοχή.

Κυρίαρχο σύνθημα το “ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73”,  ενώ πολλά ήταν και στις δύο διαδηλώσεις τα συνθήματα για το ρόλο των ΗΠΑ και των βάσεων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιηθηκαν δύο συγκεντρώσεις, η πρώτη στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς που καλούσαν η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΕΛΜΕ Χανίων, ο ΣΕΠΕ Χανίων, ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, η Πρωτοβουλια Αντίστασης, η ΚΕΕΡΦΑ και η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η δεύτερη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων στην οποία καλούσαν τα Σωματεία Οικοδόμων – Επισιτισμού – Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Τροφίμων και Ποτών – Εργαζόμενων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση – Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Χανιών, η ΚΝΕ Κρήτης, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Δείτε φωτογραφιες από τη συγκέντρωση της Πλατείας Αγοράς:

Η συμμετοχή των πολιτών παρά το ψιλόβροχο ήταν αρκετά ικανοποιητική αφού και στις δύο συγκεντρώσεις πήραν μέρος αρκετές εκατοντάδες.

Πρώτη ξεκίνησε την πορεία της η συγκέντρωση της Πλατείας 1866 όπου αφού έστριψε από το Πανελλήνιο, πέρασε από το Δημαρχείο Χανίων, ανέβηκε την Αποκορώνου, και μετά τη Διονυσίου Σολωμού έστριψε για να καταλήξει στο Ηρώο όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

"google ad"

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση της Πλατείας 1866:

Η πορεία της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς ακολούθησε τη διαδρομή έως την Πλατεία 1866 όπου αφού έστριψε επέστρεψε μετά στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς όπου και διαλύθηκε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...