20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το πρόγραμμα των δράσεων των επόμενων ημερών για την κατάληψη Ρόζα Νέρα

Ημερομηνία:

Από την ομάδα επικοινωνίας/τύπου που συστάθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αλληλεγγύης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, μας στάλθηκε το πρόγραμμα δράσεων αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα για τις επόμενες ημέρες στα Χανιά.

Οι δράσεις, όπως αναφέρεται σε συνοδευτικό κείμενο, “σκοπό έχουν, πέραν της εκδήλωσης της αλληλεγγύης μας, την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών για την εξαφάνιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων, την αδυναμία των κατοίκων να ζήσουν, να ενοικιάσουν, να δουλέψουν με αξιοπρέπεια, ακόμη και να περπατήσουν στην πόλη τους.”

Πέμπτη 10/9

-Μικροφωνική αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους στις 6:30μμ στην Πλατεία Αγοράς

-Ανοιχτή πορεία με skate, bmx και ποδήλατα. Συνάντηση στις 7μμ στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών. Θα γίνει πορεία μέσα στη πόλη που θα καταλήξει στη μικροφωνική στην Αγορά.

Παρασκευή 11/9

-Παρουσίαση της παράστασης “Παπουτσωμένα Πόδια” από την ομάδα “Ανάμεσα στο φως και τη σκιά”. Η παράσταση Θα δοθεί 3 φορές σε 3 διαφορετικά μέρη της πόλης.

7:00- Πλατεία Αγοράς.

7:45 – Βορινά σκαλάκια Αγοράς.

8:30- Γυαλί Τζαμισί – Παράλληλα θα γίνεται μοίρασμα κειμένου που έχει γράψει η ομάδα για τα γεγονότα.

Σάββατο 12/9

-Παγκρήτια συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρους και στη Ρόζα Νέρα και διαδήλωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγοράς.

Κυριακή 13/9

-Παραστάσεις για το ξεπούλημα και τη τουριστικοποίηση της πόλης μας. – Οι λεπτομέρειες για τον τόπο και τον χρόνο θα αναρτηθούν συντόμως.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ