15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το πρώτο φόρουμ Κοινής Ευρωπαϊκής Συνεργασίας κατά του καρκίνου στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Το πρώτο φόρουμ της Κοινής Ευρωπαϊκής δράσης “Καινοτόμος Συνεργασία στη Δράση Κατά του Καρκίνου – iPAAC” θα διεξαχθεί την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00-14:30 στο Ηράκλειο Κρήτης, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Παθολογική Ογκολογική Κλινική του ΠαΓΝΗ και το Κέντρο Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης, συμμετέχει στην υλοποίηση της Κοινής Δράσης «Καινοτόμος Συνεργασία στην Δράση κατά του Καρκίνου –Innovative Partnership for Action Against Cancer», στο οποίο συμμετέχουν επίσης 44 συνεργαζόμενοι εταίροι-εκπρόσωποι χωρών από όλη την Ευρώπη, με κύριο στόχο  την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων στον έλεγχο του καρκίνου και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Με στόχο την παρουσίαση των σκοπών του προγράμματος για την επίτευξη ευρείας συμμετοχής και συνεργασίας φορέων στη δράση κατά του καρκίνου σε επίπεδο πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης, το πρώτο φόρουμ της Κοινής Δράσης «Καινοτόμος Συνεργασία στην Δράση κατά του Καρκίνου –Innovative Partnership for Action Against Cancer» φιλοδοξεί να αποτελέσει το έναυσμα για την συνεργασία φορέων.

Πρόγραμμα εκδήλωσης 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Aquilla Atlantis Hotel», (είσοδος από την οδό Μαλικούτη)  έχει ως εξής:

Συντονιστές: Ε Μαυρομμάτη, Δ. Μαυρουδής

11:30-12:00 iPAAC: Καινοτόμος Συνεργασία στη Δράση Κατά του Καρκίνου, Ε. Μαυρομμάτη, Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

12:00-12:00 Εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του καρκίνου, Α. Ξανθός, Υπουργός Υγείας.

13:00-13:30 Ιατρική ακριβείας μέσω γενετικής ανάλυσης στον καρκίνο, Σ. Αγγελάκη, Αν. Καθηγήτρια Παθολογικής Ογκολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης/Γενική Γραμματέας Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

13:30-14:00 Αρχείο Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης, Χ. Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης/ Συντονιστής Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης.

14:00-14:30 Συζήτηση

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...