20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Spiegel για τα ανήλικα κορίτσια στην Ινδία που πωλούνται ως δούλες για 1 ευρώ από τους γονείς τους

Ημερομηνία:

Τη σκληρότητα σε όλο της το μεγαλείο γνωρίζουν καθημερινά εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία που εργάζονται ως σκλάβοι σε εργοστάσια, σπίτια και πορνεία και πωλούνται από τους ίδιους τους τους γονείς για 80 ρουπία δηλαδή μόλις 1 ευρώ.Όπως αναφέρει το Spiegel, πολλοί γονείς πωλούν τις κόρες τους λόγω φτώχειας σε σωματέμπορους που περιμένουν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αρπάζοντας παράλληλα τα ορφανά που βρίσκουν στα ερείπια των ρημαγμένων χωριών.
Η σοκαριστική ιστορία της 11χρονης Durga

Την ημέρα που η 11χρονη Durga Mala διασώθηκε, βρέθηκε να κλαίει ξαπλωμένη πάνω στο δάπεδο όπου προσπαθούσε να δροσίσει το γεμάτο φουσκάλες σώμα της. Λίγες μέρες νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες της, έριξαν καυτό λάδι πάνω της επειδή θεωρούσαν πως δούλευε πολύ αργά.

Όταν οι αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι που διέμενε η μικρή Durga ούρλιαξε και σκέπασε με τα χέρια της το στήθος της από ντροπή. Φορούσε μόνο το εσώρουχό που της επέτρεπαν οι ιδιοκτήτες της και όπως είπε «ντράπηκε».

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία πολλών ημερών, καθώς εκτός από τα εγκαύματά της, ήταν υποσιτισμένη και τα δάχτυλά της ήταν γεμάτα μολυσμένες πληγές επειδή όπως ανέφερε μια φορά της έπεσε ένα ποτήρι και η γυναίκα του σπιτιού θύμωσε τόσο πολύ που της έβγαλε τα νύχια ένα ένα.

Οι τεράστιες διαστάσεις του φαινομένου

Υπολογίζεται ότι εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία ζουν ως σύγχρονοι σκλάβοι, δουλεύοντας σε χωράφια, σε οίκους ανοχής, σε εργοστάσια, καθώς και σε ιδιωτικά νοικοκυριά – συχνά χωρίς αμοιβή και συνήθως με καμία ρεαλιστική πιθανότητα να ξεφύγουν. Η πλειοψηφία αυτών των παιδιών πωλούνται από τους ίδιους τους τους γονείς.

Σύμφωνα με μια ινδική απογραφή της κυβέρνησης από το 2001, η χώρα κατοικείται από πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους και τα ανήλικα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών που εργάζονται, αγγίζουν τα 12,6 εκατομμύρια.

Ο πραγματικός αριθμός βέβαια είναι πολύ υψηλότερος αφού πολλά παιδιά δεν δηλώνονται όταν γεννιούνται και πολλοί ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους δούλους.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι τα τρία τέταρτα του συνόλου των οικιακών βοηθών στην Ινδία αποτελούνται από παιδιά, και το 90 τοις εκατό από αυτά είναι κορίτσια. Παρά το γεγονός ότι η εμπορία παιδιών και η κατοχή δούλων είναι παράνομα, η αστυνομία δεν παρεμβαίνει συχνά και τα δικαστήρια σπάνια καταδικάζουν τους διακινητές παιδιών και τους ιδιοκτήτες σκλάβων.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ