27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Το Συμβούλιο των αυτόχθονων κατοίκων της Αμερικής προσφέρει αμνηστία σε 240 εκατομμύρια παράνομους λευκούς

Ημερομηνία:

Σε συνάντηση την Παρασκευή στο Τάο του Νέου Μεξικού, οι ιθαγενείς ηγέτες εξέφρασαν μια σειρά από προτάσεις σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον, μεγάλο παράνομο ευρωπαϊκό πληθυσμό στις ΗΠΑ.

Μετά από μια μακρά συζήτηση, ο NANC αποφάσισε να χορηγήσει ιθαγένεια σε όσους έχουν λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχουν μεταδοτικές ασθένειες. «Θα δώσουμε στους Ευρωπαίους την επιλογή να υποβάλουν αίτηση για  ιθαγένεια», εξήγησε ο αρχηγός Sauti της φυλής Nez Perce.

«Για να αποκτήσει άδεια παραμονής, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να γράψει μια εγκάρδια συγγνώμη για τα εγκλήματα των προγόνων του, να πληρώσει ένα τέλος αίτησης 5.000 $ και, εάν ζει πάνω σε γη γηγενών, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη γη ή να πληρώσει το ποσό που εμείς θα αποφασίσουμε. «Κάθε παράνομος Ευρωπαίος που δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο οποιουδήποτε είδους, εκτός από πρόστιμα κυκλοφορίας και στάθμευσης, θα απελαθεί στην πατρίδα του.

Οποιοσδήποτε με μεταδοτικές ασθένειες όπως ο ιός HIV, η ευλογιά ή ο έρπης  δεν θα τύχει και θα απελαθεί και αυτός. » Ο ευρωπαϊκός αποικισμός της Βόρειας Αμερικής ξεκίνησε τον 16ο και 17ο αιώνα, όταν οι αφίξεις από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Αγγλία καθιέρωσαν για πρώτη φορά οικισμούς σε γη που ζούσαν αυτόχθονες λαοί.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των Ευρωπαίων που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι οι εδαφικές περιοχές κατακτήθηκαν παράνομα μέσω του πολέμου, της γενοκτονίας και της αναγκαστικής μετακίνησης. Παρά την απόφαση του Συμβουλίου, μια  ομάδα που ονομάζεται «Αληθινοί Αμερικανοί» ανέστειλε την κίνηση, ισχυριζόμενη ότι η αμνηστία θα χρησιμεύσει μόνο για να ωφεληθούν οι έποικοι.

«Όλοι πρέπει να απελαθούν πίσω στην Ευρώπη», δήλωσε ο John Dakota από τους «Αληθινούς Αμερικανούς». «Ήρθαν εδώ παράνομα και εγκαταστάθηκαν στη γη μας. Έφεραν τις ασθένειες και τον αλκοολισμό κι έκλεψαν όλα όσα έχουμε επειδή ήταν πολύ τεμπέληδες για να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις δικές τους χώρες «.

kar.org.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ