17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στα Τρόφιμα για τις απολύσεις στη ΒΙΟΧΥΜ

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών Ζαχαροπλαστικής:

Το Δ.Σ. του σωματείου καταγγέλλει την διοίκηση της ΒΙΟΧΥΜ για εκμετάλλευση των εργαζομένων μέχρι το τέλος.

Καιρό τώρα το σωματείο μας είχε δεχτεί καταγγελίες για κινήσεις της εργοδοσίας που προκαλούσαν ανασφάλεια στους εργαζόμενους, αφού είχαν  να κάνουν με απλήρωτη εργασία, με επιβολή αδειών, απομάκρυνση βασικών μηχανημάτων παραγωγής από τον χώρο του εργοστασίου καθώς και δανεισμό εργαζομένων σε άλλα εργοστάσια του ομίλου. Το σωματείο με τη σειρά του προσπάθησε να διασφαλίσει τους εργαζόμενους καλώντας την εργοδοσία σε τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας. Κατά τη συνάντηση αυτή, εκπρόσωπος της εργοδοσίας, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του συνδικάτου λέγοντας εν ολίγης  ότι το τελευταίο ψεύδεται, ότι δημιουργεί προβλήματα από το πουθενά και ότι όλα στην εταιρία βαίνουν καλώς. Συγχρόνως, βέβαια, απείλησε πως με την επόμενη παρουσία του συνδικάτου στο χώρο του εργοστασίου, θα καλούσαν την αστυνομία..

Ένα μήνα μετά, η εργοδοσία έχει προχωρήσει ήδη σε 6 απολύσεις κ συνεχίζει με πιέσεις τρομοκρατίες και εκβιασμούς. Μάλιστα εκμεταλλεύεται τον νόμο περί προειδοποίηση απόλυσης για να γλυτώσει αποζημιώσεις. Τουλάχιστον είκοσι οικογένειες στο δρόμο

Εργαζόμενοι εικοσαετίας θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς δουλειά και με την ελάχιστη αποζημίωση. Και όλα αυτά που;;

Στη ΒΙΟΧΥΜ…

Σε μια από τις ιστορικότερες επιχειρήσεις της πόλης.

Της πόλης των Χανίων….Που τα πορτοκάλια πέφτουν και σαπίζουν…!!!!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους βγάζει το ποσοστό κέρδους που θέλουν γι’ αυτό και την απαξιώνουν, πετώντας στο δρόμο τους εργάτες που τόσα χρόνια τη θεωρούσαν σπίτι τους.

Συνάδελφε-,Συναδέλφισσα,

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν κανένα χαρτί, καμία απόλυση, να μην υποκύψουν σε κανένα εκβιασμό που μπορεί να δεχτούν ή έχουν ήδη δεχτεί…

Η ΒΙΟΧΥΜ ανήκει σε όμιλο επιχειρήσεων.

Το σωματείο απαιτεί να απορροφηθούν άμεσα οι εργαζόμενοι σε θέσεις άλλων εργοστασίων του ομίλου και αυτοί οι εργαζόμενοι που συμφωνούν για δικούς τους λόγους να αποχωρήσουν, να αποζημιωθούν πλήρως, και χωρίς νομικίστικα τερτίπια.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

"google ad"

Το δίκιο του εργάτη στην εργασία.

Το δίκιο του εργάτη στην πλήρη αποζημίωση.

Η λάσπη που προσπαθεί και θα προσπαθεί να πετάξει η εκάστοτε εργοδοσία στο σωματείο μας, δεν μας πτοεί, Σημαίνει ότι μας φοβούνται και προσπαθούν να μας απομακρύνουν από τους εργαζόμενους, γιατί ένα σωματείο μαζικό, έχει δύναμη.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν μια γροθιά, μαζί με το σωματείο τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους,

  • Σπάσε το φόβο!

    • Οργάνωσε την αντεπίθεση!
  • Δυνάμωσε το Σωματείο μας!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ