18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ – ΠΟΤΩΝ – ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ για την εργατική Πρωτομαγιά

Ημερομηνία:

Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε δεχθεί μια χωρίς προηγούμενο επίθεση με μηδενικές αυξήσεις σε μισθούς και σε αρκετές περιπτώσεις μειώσει μισθών (Όλυμπος, Τυράς, Ροδόπη, PepsiCo κλπ) εργασία σε νέους κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ (Εβγα) μισθούς 586 ευρώ (Ελ Μπίσκο), απλήρωτη εργασία για 2-3 μήνες (Κατσέλης, Κανάκης, Μεβγάλ, Αγνό, Πίνδος), τρομοκρατικές απολύσεις (Νουνού, Πίνδος, Αγνό). Στα Χανιά επαναλαμβάνεται το ίδιο τροπάρι με μειώσεις μισθών, εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας(ΚΡΟΝΟΣ) και 3, 4 μηνη απλήρωτη εργασία(ΣΠΙΤΙΚΟ) καθώς επίσης είναι και σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση της ΒΙΟΧΥΜ, πράγμα που σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο χώρο θα δούμε ραγδαίες εξελίξεις στο εργασιακό καθεστώς.

Η τρικομματική κυβέρνηση ανακοινώνει  ότι ο κατώτερος μισθός θα παραμείνει παγωμένος για 3 χρόνια ακόμη (έως το 2017) στα εξευτελιστικά επίπεδα των 586 ευρώ μεικτά για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών και των 511 ευρώ μεικτά για τους νέους έως 24 ετών.

Η κυβέρνηση και οι μεγαλέμποροι όπως καταργούν όλα μας τα δικαιώματα και τις Σ.Σ μας έτσι θέλουν να καταργήσουν και την Πρωτομαγιά. Κυβέρνηση και κατόπιν ΓΣΕΕ αποφάσισαν τη μετάθεση της Πρωτομαγιάς για τις 7 Μάη την Τρίτη μετά το Πάσχα.

Να μην το επιτρέψουμε. Για μας η 1η Μάη είναι σύμβολο της ταξική πάλης για την εργατιά

Αν θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε την ιστορική της σημασία πρέπει πρωτίστως να παλέψουμε σήμερα για όλα αυτά που με αίμα κατακτήθηκαν στο παρελθόν από εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες και μας τα κλέβουν χωρίς αντίσταση. Όλοι αυτοί μας παρέδωσαν δικαιώματα. Εμείς με τι θα πορευτούμε και  τι θα παραδώσουμε?

Ομόφωνα το Δ.Σ την ομοσπονδίας αποφάσισε να κηρύξει απεργία την 1η Μάη και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου είναι ότι στηρίζει την απόφαση της ομοσπονδίας και δεν αναγνωρίζει την μετάθεση της ημέρας της 1μαγιας γι’ αυτό και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στο νομό να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία την Τετάρτη 1η ΜΑΗ και την απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία.

ΓΙΑ ΜΑΣ Η 1Η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

1. Κανένας χωρίς δουλειά

2. Δουλειά με δικαιώματα – υπογραφή ικανοποιητικών Σ.Σ.Ε

3. Κάτω οι φόροι – κατάργηση τους.

4. Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά

5. Δικαίωμα για τη νεολαία, όχι στα 511 ευρώ κάτω των 25 ετών και 586 αμοιβή για ανέργους, καταργώντας τις κλαδικές Σ.Σ.Ε

"google ad"

Στον αγώνα αυτό καλούμε τους αγρότες που δέχονται την άγρια εκμετάλλευση των βιομηχάνων του κλάδου τους μικρομεσαίους που καθημερινά δέχονται μειώσεις μισθών τη νεολαία όλο το λαό της χώρας μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Συναδέλφισσα- συνάδελφε,

Η δύναμη των εργοδοτών μας στηρίζεται στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Η δική μας δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης μέσα από τα ταξικά σωματεία και τις επιτροπές αγώνα και στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης απέναντι στους συναδέλφους που το έχουν ανάγκη!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...