17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το συνεταιριστικό καφενείο “Πλουμί” στις Αρχανες Ηρακλείου θέμα ρεπορτάζ του BBC | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια αφιερώματος με τίτλο “Προκλήσεις στην Ευρώπη: Η Ελλάδα στρέφεται στη ζωή των κοινοτήτων” συνεργείο του BBC βρέθηκε στο Ηράκλειο και επισκέφθηκαν το “Πλουμί” ένα συνεταιριστικό καφενείο, παντοπωλείο, μουσική σκηνή, ένας χώρος καθημερινών δραστηριοτήτων, έκφρασης και δημιουργίας στις Αρχάνες.

Όλα αυτά στα πλαίσια μίας σειράς από βίντεο σχετικά με τις τάσεις που διαμορφώνονται στην Ευρώπη της κρίσης και την εξάπλωση συλλογικοτήτων και συνεταιρισμών στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει σχετικά τα BBC:

Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 έχει φανερώσει πολλές από τις υποβόσκουσες εντάσεις σε χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα πρόσφατα εξέλεξε μία κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε όχι στη λιτότητα και ζήτησε από την Ευρώπη να μειωθούν τα χρέη.

Καθώς οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικά τη Γερμανία, συνεχίζονται, οι πολίτες πέρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Νέες κοινοτήτες ξεπηδούν σε όλη τη χώρα.

Ένας άνεργος καθηγητής μουσικής είναι ο ηγέτης μίας τέτοιας κοινότητας στο νησί της Κρήτης.

Στα πλαίσια μίας σειράς που εξερευνά τις προκλήσεις στην Ευρώπη, το BBC News αναρωτιέται αν αυτό που ζούμε είναι το τέλος του κράτους.”

 Σε σχετικό κείμενο και στην ιστοσελίδα του συνεταιρισμού μαθαίνουμε ότι στις Αρχάνες βρέθηκε η παραγωγός Ilona Vinogradova, μαζί με τον video journalist Joe Inwood.

CAM06103

Untitled

Σημειώνουν σχετικά:

Ήταν πολλές οι ώρες των συζητήσεων καθώς και των γυρισμάτων κατά τις δύο ημέρες που βρέθηκαν η Ilona και ο Joe τόσο στο χώρο του καφενείου, όσο και στην ύπαιθρο, και αφορούσαν μια ποικιλία από θέματα,  από την κατάσταση στη χώρα και τις προσδοκίες μας, μέχρι το Πλουμί, το γενικότερο project, τις δραστηριότητες, τους ανθρώπους, αλλά και τα αμπέλια, τις ελιές, τα βρώσιμα φυτά, τις συνήθειές μας και τους… κοχλιούς, αντάλάσσοντας απόψεις, σχόλια αλλά και στιγμές. 

Το βίντεο θα μεταφραστεί από τα αγγλικά στα ρώσικα καθώς και σε πέντε ακόμα γλώσσες.

"google ad"

Δείτε το βίντεο μεταφρασμένο από την ιστοσελίδα του συνεταιρισμού “Πλουμί” πατώντας ΕΔΩ ή μέσω BBC ΕΔΩ

Untitlekkd

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...