20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Ημερομηνία:

Το σωματείο εργαζομένων την ερχόμενη Τετάρτη 11/3 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 13:30 στο σαλόνι του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση με αφορμή έγγραφο που έστειλε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για διεξαγωγή έρευνας με κατηγορίας για διασπορά ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο πρόκλησης πανικού.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων αναφέρει:

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, με έγγραφό της απευθυνόμενο στο πρόσωπο του προέδρου του σωματείου εργαζομένων επιχειρεί να φιμώσει την οργανωμένη συνδικαλιστική παρέμβαση των εργαζομένων για τα οξυμένα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ενδεχομένως να οξυνθούν περισσότερο μπροστά στην αναμενόμενη έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Αντί να απολογηθούν για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου αλλά και τις ελλείψεις και κενά σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, ζητάνε από το σωματείο να σταματήσει να διεκδικεί να παρθούν άμεσα μέτρα για τα παραπάνω.

Δεν είναι τυχαίο που αξιοποιεί δήθεν την προστασία των προσωπικών δεδομένων για να επιτεθεί σε ένα σωματείου που είχε και έχει σταθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την διεκδίκηση ενός δημοσίου δωρεάν συστήματος υγείας για όλο το λαό.

Η διεξαγωγή έρευνας από την πλευρά της διοίκησης με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο πρόκλησης πανικού μόνο αφελείς μπορεί να πείσει. Πανικό σπέρνει η διαχρονική πολιτική που ασκείται στην υγεία. Τα τεράστια προβλήματα στη δημόσια υγεία, οι ελάχιστες κρατικές δαπάνες και παροχές, το ζήτημα της ανεπαρκούς στελέχωσης και έλλειψης εξοπλισμού όλων των δημόσιων μονάδων υγείας είναι αυτά που προκαλούν ανασφάλεια και φόβο στο λαό, αλλά και έδαφος να αναπτύσσεται η παραπληροφόρηση.

Επιπλέον, η καταστολή και οι απειλές εντάσσονται στο συνολικότερο σχεδιασμό για ευνουχισμό της συνδικαλιστικής, πολιτικής και κοινωνικής δράσης που προωθούν οι κυβερνήσεις και υλοποιούν οι διοικήσεις.

Τώρα επικαλούνται την επιδημία του κορονοϊού. Ποια μέτρα όμως θα πάρουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας, των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας που πλήττει υγειονομικούς και ασθενείς;

Ματαιοπονούν. Όσους νόμους και αν ψηφίσουν δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα. ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την έγκρισή τους ούτε για να διαδηλώνουμε, ούτε για να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών.

Το σωματείο εργαζομένων την ερχόμενη Τετάρτη 11/3 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 13:30 στο σαλόνι του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...