15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το τέταρτο ράιχ στην τέταρτη εξουσία

Ημερομηνία:

Τηλεοπτική Δημοκρατία, χρυσή αυγή και ο αντίφα Σαμαράς |  Πέσαμε από τα σύννεφα. Τελικά η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και ναζιστικό μόρφωμα. Κοίτα να δεις. Καλά, τόσο καιρό πώς δεν το πήραμε χαμπάρι; Ξαφνικά ανακαλύψαμε τις επιθέσεις σε μετανάστες, τους ξυλοδαρμούς, τα μαχαιρώματα, τις δολοφονίες, τα μπραβιλίκια, την προστασία σε μαγαζιά, τις διασυνδέσεις με ανθρώπους του παρακράτους, την σχέση της με την αστυνομία. Ανακαλύψαμε επίσης ότι παρακρατικοί δρουν σε αγαστή συνεργασία πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ ενάντια σε κάθε αντιφασίστα, αριστερό, δημοκράτη.

Τόσο καιρό πώς και δεν τα βλέπαμε; Πώς γίνεται να μας ξεγέλασαν ένα μάτσο κομπλεξικά ξυρισμένα κεφάλια με γυμνασμένους σβέρκους και φουσκωμένα μπράτσα; Μα μέχρι χθες, αυτοί δεν ήταν που περνούσαν γριούλες στο απέναντι πεζοδρόμιο;

 

Να σου πω. Δεν γίνεται.

 

Με την Χ.Α. σε πλήρη δράση η κυβέρνηση έμοιαζε να έχει χάσει τον έλεγχο, φαινόταν αδύναμη και ασθενική, ένα βήμα πίσω απολογούμενη σε Ευρώπη και Ελλάδα για την δράση των φασιστών. Πλέον η παρουσία της Χ.Α. δεν αποτελούσε πλεονέκτημα ως όπλο διαχείρισης της κρίσης και αναχαίτησης των αγωνιστικών διεκδικήσεων αλλά μία γάγγραινα που απειλούσε την ύπαρξη της ίδιας της κυβέρνησης. Ροκάνιζε σιγά και σταθερά από το εκλογικό σώμα της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε μπροστά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αποδυνάμωνε μέρα με την μέρα την στάση και υπόσταση της κυβέρνησης.

Ο αποπροσανατολισμός και ο έλεγχος των μαζών εμμέσως και αμέσως που πετύχαινε η ύπαρξη και δράση της Χρυσής Αυγής πλέον στην πλάστιγγα των συμφερόντων του πολιτικού κατεστημένου της χώρας ήταν ανισόρροπος. Από τη μία η δολοφονία του Φύσσα, το ατελείωτο κράξιμο από πολιτικούς χώρους της Ευρώπης που φτάσανε στο σημείο να απειλήσουν ακόμα και με αποβολή της χώρας από την προεδρία της Ε.Ε. αλλά και ο νευρωτικός παροξυσμός των φυρερίσκων της Χ.Α. που έχασαν τον έλεγχο και ήθελαν να ακολουθήσουν δική τους ατζέντα και όχι και μόνο να αποτελούν το ανάχωμα μέσα στο κοινωνικό-πολιτικό τρίγωνο του πανίσχυρου κράτους, της μετέωρης κοινωνίας και του παρακράτους που παρακολουθεί και προβοκάρει τις εξελίξεις στις παρυφές της νομιμότητας και στο μεταίχμιο της παραβατικότητας. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, η Χ.Α. έχει  κρυμμένο οπλισμό και μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ διαθέτει καλά εκπαιδευμένο παραστρατιωτικό σώμα από άντρες των ειδικών δυνάμεων φιλικά προσκείμενους στην οργάνωση αυτή. Πέφτω απ’ τα σύννεφα.

Με την διάλυσή της, ένα μέρος των ψηφοφόρων της διαχέεται επιστρέφοντας στην ιδεολογικά συγγενική Νέα Δημοκρατία. Kάτι έλεγε ο Μπάμπης για μία…“σοβαρή Χ.Α.” Κι εφόσον μια “σοβαρή Χ.Α.” δεν μπορεί να υπάρξει ώστε να μπορέσει να συνεργαστεί με μία σοβαρή κυβέρνηση τότε η διάλυσή της είναι η επιλογή. Η αναγωγή που γίνεται αναπόφευκτα είναι ότι η Χ.Α. διαλύεται και μένει η σοβαρή κυβέρνηση που κάνει σωστά…επιτέλους την δουλειά της.

Η κυβέρνηση φορά την αντιφασιστική της μάσκα και το προσωπείο της δημοκρατίας που αμύνεται με το νομικό της οπλοστάσιο, παρουσιάζεται ως δυναμική και αποφασισμένη, ανένδοτη και αυστηρή απέναντι σε κάθε στοιχείο βίας και ανομίας, οργανωμένη και ψύχραιμη. Ως “αφεντικό”, την ήρεμη δύναμη, το λιοντάρι που ενώ κάθεται και λιάζει τα αχαμνά του, αν αποφασίσει να βρυχηθεί και να σηκώσει τα γαμψά του νύχια θα σε κόψει φέτες. Εντυπωσιάζει και θαμπώνει με χάντρες και καλογυαλισμένα καθρεφτάκια τους πρωτόγονους ιθαγενείς…που πέφτουν απ’ τα σύννεφα.

Ένας ασταμάτητος βομβαρδισμός εικόνων και κραυγών από τα τηλεοπτικά παράθυρα με θέμα την σύλληψη των ηγετικών στελεχών και την επικείμενη διάλυση της Χρυσής Αυγής. Ένας βομβαρδισμός που με πρόσχημα την ενημέρωση αποπροσανατολίζει από τα μεγάλα και σημαντικά θέματα των ημερών. Σαφώς και ο αποκεφαλισμός της Χ.Α. είναι μία σημαντική και θετική εξέλιξη αλλά μην γελιόμαστε. Οι σκοπιμότητες υπάρχουν.

Εξάλλου αν και όταν τους ξαναχρειαστούμε θα γεμίσουμε το κενό που αφήνουν πίσω τους οι αποδεκατισμένες παραστρατιωτικές γραμμές των φασιστών με κάποιους άλλους που θα αναγεννηθούν από τις στάχτες τους. Δεν είναι απίθανο να δούμε τον Καρατζαφέρη, ο οποίος ήδη φρόντισε να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις στα κανάλια να φιγουράρει σαν δικαιωμένος και μετριοπαθής (σοβαρός) ακροδεξιός ξανά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γιατί όχι και έναν Πλεύρη ίσως; Τον μπαμπά εννοείται. Αυτόν που μύησε τον Μιχαλολιάκο στα εθνικοσοσιαλιστικά ιδεώδη. Τον μέντορα. Να απορροφήσουν κι αυτοί με την σειρά τους όσους περισσότερους ξέμπαρκους γίνεται και να αποτελέσουν ταυτόχρονα και το αποκούμπι του συστήματος που ξεδιπλώνεται στρατηγικά προς όλες τις πλευρές όταν θα έχει καταλαγιάσει πια ο κουρνιαχτός. Και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η ευκαιρία, θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Οι ίδιοι που αποφάσισαν ότι η Χρυσή Αυγή πλέον δεν τους κάνει θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, στον ίδιο μοτίβο. Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο που οδηγεί σε μία συλλογική μιζέρια και απαξίωση κάθε κεκτημένου που πλέον ακόμα και αυτά φαίνονται σαν εικόνες παραισθησιακές, μία πλάνη, το ψέμα του σάπιου οικοδομήματος.

 

Από την άλλη βρίσκονται τα κινήματα κατοίκων, οι εργατικές διεκδικήσεις, οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι μεμονωμένες δυναμικές ομάδες ενεργών πολιτών που αγωνίζονται μουδιασμένα ακόμα, αποφασισμένα όμως απέναντι στους μνημονιακούς πολιτικάντηδες που ξεβρακώνονται στο Bloomberg και στο BBC. Δεν φτάνει όμως. Η αριστερά και τα κινήματα είναι ανοργάνωτα, απομονωμένα, βρίσκονται σε αμυντική θέση και υποχωρούν αξιοπρεπώς και συντεταγμένα. Μέρα με την μέρα νέα μέτρα ψηφίζονται και η αριστερά απαντά με σπασμωδικές κινήσεις. Δεν ορίζει το παιχνίδι εξάλλου, δεν καθορίζει την ατζέντα των αποφάσεων κι επιλογών και αυτό το τελευταίο είναι εν μέρει και δική της ευθύνη αλλά και ευθύνη του κόσμου που ακόμα παραμένει αμέτοχος σε μεγάλο βαθμό, ζαλισμένος από τα απανωτά χτυπήματα και αποπροσανατολισμένος, δίχως βέβαια να μειώνεται στο ελάχιστο η ευθύνη που του αναλογεί.

"google ad"

Νέα μέτρα ψηφίζονται, η υγεία καταρρέει, σχολεία κλείνουν, πανεπιστήμια το ίδιο, ουρές ανέργων, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται, κοινωνικές παροχές καταργούνται η μία μετά την άλλη από την μία μέρα στην άλλη και “ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ”. ‘Cause, we Greeks always pay our Debts σύμφωνα με τον Adonis (Lanister) Georgiadis στο παράθυρο του BBC.

Με την επικείμενη διάλυση της Χρυσής Αυγής, η τηλεοπτική μας δημοκρατία θα φροντίσει ώστε οι πολίτες της χώρας αυτής, σύγχρονοι τηλεθεατές σε καπιτονέ καναπέδες, να βομβαρδίζονται διαρκώς και αδιακόπως με εικόνες και ειδήσεις μονοθεματικές. Η σύλληψη είναι μόνο η αρχή. Όταν μέχρι χθες, τα ίδια ΜΜΕ που απαρτίζουν την τηλεοπτική μας δημοκρατία, φρόντιζαν ώστε να απενεχοποιούν με ποικίλες εκπομπές τύπου Τράγκα και Θεοδωράκη το προφίλ της Χ.Α. και να αποκρύπτουν μεθοδικά την πλούσια δράση της (πάνω από 900 καταγεγραμμένα εγκληματικά περιστατικά επιθέσεων σε Έλληνες και μετανάστες, μαχαιρώματα, δολοφονίες, ξυλοδαρμοί), σήμερα, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και με γουρλωμένα μάτια και ποιητικό λόγο μας λένε ότι η Χρυσή Αυγή είναι…εγκληματική οργάνωση.

Εξωραΐζεται ο ρόλος τους και η στάση τους, όπως εξάλλου γίνεται και με τον ρόλο της αστυνομίας και της δικαιοσύνης και του κράτους συνολικά που ως εκ θαύματος, κάνουν την δουλειά τους και δεν κλείνουν τα μάτια επιλεκτικά στους κοινούς εγκληματίες που απειλούν να βομβαρδίσουν τα θεμέλια της κοινωνίας. Όπως δηλαδή κάνανε μέχρι χθες και όπως γίνεται καιρό τώρα από την εδώ και λίγες μέρες αντιφασιστική κυβέρνηση.

 

Φορέσανε την μάσκα του αντιφασίστα όταν αυτοί πρώτοι εξέθρεψαν τον φασισμό. Δεν διαφέρει σε τίποτα από την πράξη δημοσίευσης του ετοιμοθάνατου Π. Φύσσα στην αγκαλιά της κοπέλας του από την φιλοναζιστική εφημερίδα Πρώτο Θέμα που κι αυτή “έπεσε από τα σύννεφα” και επιχείρησε την αντιφασιστική της αναδίπλωση. Φευ!

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτ’ άλλο από το εκτελεστικό όργανο του ίδιο του συστήματος που παραπαίει και αναδιοργανώνεται. Ο φασισμός συντηρήθηκε, τροφοδοτήθηκε και χρηματοδοτήθηκε.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, βουλευτής της Ν.Δ. στα Χανιά, σε εκπομπή της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου, απαντώντας σε ερώτησή της “πώς και τόσο καιρό δεν κάνατε τίποτα για την Χρυσή Αυγή” αυτός απάντησε ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι μπορούσαν να φτάσουν μέχρι εκεί. Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα. Κι αν δεν έφταναν μέχρι εκεί, μέχρι τον φόνο δηλαδή, η υπόλοιπη δράση της παραμένει δικαιολογημένη; Αυτή ήταν η απάντηση ενός γερόλυκου του ελληνικού πολιτικού συστήματος που έκατσε και στην καρέκλα του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Έπεσε κι αυτός από τα σύννεφα. Μετά από εγκληματική δράση άνω της εικοσαετίας και εκατοντάδες για να μην πούμε χιλιάδες καταγεγραμμένες δολοφονικές δράσεις της οργάνωσης αυτής, ο κος Μαρκογιαννάκης έπεσε από τα σύννεφα.

Ας θυμίσουμε στον κ. Μαρκογιαννάκη, ποια η δράση της Χ.Α. τους προηγούμενους μήνες στον τόπο του στα Χανιά απ’ όπου εκλέχθηκε για να μας αντιπροσωπεύσει στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Η καταγραφή έχει γίνει από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πολυτεχνείου Κρήτης.

● 13 Σεπτεμβρίου 2009: επίθεση στην κατάληψη Rosa Nera την ώρα του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ.

● 17 Νοέμβρη 2009: εισβάλλουν σε σπίτι μεταναστών εργατών στην Αμπεριά και τους τραυματίζουν την ώρα της πορείας της 17ης Νοέμβρη.

● 21 Νοέμβρη 2009: τραυματίζουν δύο ντόπιους εργάτες με αγωνιστική δράση.

● 8 Δεκέμβρη 2009: συμμορία φασιστοειδών επιτίθεται πισώπλατα με λοστούς και μαχαίρια εναντίον δύο μεταναστών στην πλατεία 1866 και τους τραυματίζουν βαρύτατα. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι από τους επίδοξους δολοφόνους παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες, ώστε να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

● 11 Δεκέμβρη 2009: στο Καστέλι χτυπούν έναν μετανάστη με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του.

● 13 Δεκέμβρη 2009: στο Καστέλι πυρπολούν δύο μετανάστες με βενζίνη που γλυτώνουν με σοβαρά εγκαύματα.

● 15 Δεκέμβρη 2009: Μεσονύκτια επίθεση με 2 μολότοφ σε σπίτι στο Γαλατά Χανίων, όπου μένει ο πατέρας ενός από τα δυο θύματα της φασιστικής επίθεσης της 21ης Νοεμβρίου. Γι’ αυτή την τελευταία, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, συνελήφθη 20χρόνος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου. Από την επίθεση στο σπίτι προκλήθηκαν υλικές ζημιές και κινδύνευσαν 5 άτομα, ανάμεσά τους ένα μικρό παιδί, που βρίσκονταν μέσα.

● 16 Δεκέμβρη 2009: Εμπρηστική επίθεση στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, μια μέρα πριν από το προγραμματισμένο συλλαλητήριο για τις πρόσφατες φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις στην πόλη. Οι δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές κι «υπέγραψαν» στον τοίχο με σβάστικες.

● 27 Δεκέμβρη 2009:
Ρατσιστική επίθεση “ομάδας κρούσης” με ρόπαλα του μπέιζμπολ και σιδερογροθιές εναντίον παρέας μεταναστών σε μπαρ των Χανίων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών νεαρών και μιας κοπέλας.

● 5 Ιανουαρίου 2010: Αποτυχημένη προσπάθεια εμπρησμού της Εβραϊκής Συναγωγής στην παλιά πόλη των Χανίων. Οι δράστες άφησαν την υπογραφή τους με το πέταγμα σαπουνιών .

● 16 Ιανουαρίου 2010: Ολικός εμπρησμός της Εβραϊκής Συναγωγής

● 27 Φεβρουαρίου 2010: Εμπρησμός αυτοκινήτου Πακιστανού οικονομικού μετανάστη

● 28 Φεβρουαρίου 2010: Επίθεση, ξυλοδαρμός και προσπάθεια εμπρησμού μετανάστη φύλακα εγκαταστάσεων στα Κεραμειά.

● 5 Μάρτη 2010: η Xρυσή Αυγή στα Χανιά απειλεί με επιστολή της διευθυντή σχολείου γιατί παρατήρησε μαθητές, που είναι μέλη της, επειδή δηλώνουν ανοιχτά ρατσιστές και φασίστες.

● 9 Μάρτη 2010: περίπου 15 νεοναζί όταν τόλμησαν να βγουν για μοίρασμα φυλλαδίων με τις εμετικές τους ιδέες, και κυνηγήθηκαν απο 200 άτομα όπου τελικά κλειδαμπαρώθηκαν σε ένα μπαρ απ’ όπου και βγήκαν με συνοδεία μπάτσων.

● 15 Μαρτίου 2010: Εμπρησμοί αυτοκινήτων μεταναστών στην πόλη των Χανίων από φασίστες.

● 19 Μαρτίου 2010: Μαθητές λυκείου στα Χανιά «πόζαραν» στο facebook μπροστά από ναζιστικά εμβλήματα. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου στον τοπικό τύπο πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλα τα σχολεία, ενώ τόνισε πως δεν είχαν παρουσιαστεί μαθητές με ακροδεξιές απόψεις τα προηγούμενα χρόνια. «Κάτι συνέβη φέτος. Πρόκειται για παιδιά της πρώτης και της δευτέρας λυκείου. Δηλαδή έρχονται έτοιμα, προσηλυτισμένα από το γυμνάσιο. Η δουλειά γίνεται στο γυμνάσιο, στα μικρά παιδιά, που είναι ευαίσθητα και πολιτικά ακαλλιέργητα» είπε χαρακτηριστικά.

● 24 Φλεβάρη 2010: στην περιοχή της Χαλέπας, δυο θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα τα πρόσωπα και φορώντας γάντια, επιτέθηκαν σε μία χανιώτισσα καθηγήτρια που έκανε μάθημα ελληνικών σε παιδιά μεταναστών. Αφού την απείλησαν, της χάραξαν με ξυράφι στο χέρι δυο αγκυλωτούς σταυρούς και άλλους τρεις στο μπουφάν που φορούσε. Φεύγοντας της άφησαν σαν ενθύμιο το ξυράφι και της υπενθύμισαν “φιλικά” πως αν συνεχίσει τα ίδια θα την “ξαναζωγραφίσουν”.

20 Απριλίου 2010: δύο φασίστες επιτίθενται σε ανήλικους μαθητές που με την προτροπή του Δήμου έκαναν γκράφιτι με οικολογικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Οι δύο φασίστες με τσαμπουκά και απειλητική διάθεση τραμπούκισαν τους μαθητές ρωτώντας τους ποιος έσβησε την περικεφαλαία που είχαν ζωγραφίσει παλιότερα στον τοίχο. Αξίζει να σημειωθεί πως κάτω από την ζωγραφισμένη περικεφαλαία είχαν γράψει το “ελλάς” με ένα λάμδα.

● 24 Μαΐου 2010: Στο κέντρο της παλιάς Πόλης στα Χανιά σημειώνεται τις βραδινές ώρες νέα ωμή φασιστική εμπρηστική επίθεση εις βάρος μεταναστών με ρίψη μολότοφ στη τζαμένια πρόσοψη ενός ισόγειου σπιτιού που κατοικούν την ώρα που κοιμόντουσαν.

● 3 Ιουνίου 2010: Φασιστική επίθεση σε σύντροφο στο Γαβαλοχώρι όπου οι θρασύδειλοι νεοναζί
περιέλουσαν το εσωτερικό του αμαξιού με πετρέλαιο, του έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν.

● 15 Νοέμβρη 2010: δυο μετανάστες από την Παλαιστίνη ενώ βρίσκονται στην παραλία Καστέλι δέχθηκαν επίθεση από τέσσερις ελληναράδες οπλισμένους με καραμπίνες. Χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτε και χωρίς να ανταλλάξουν μια κουβέντα, οι μετανάστες δέχονται πυροβολισμούς και άγρια επίθεση. Ξυλοκοπήθηκαν και αφέθηκαν αιμόφυρτοι.

● 23 Φλεβάρη 2011: άγνωστοι έβαλαν φωτιά στον σύνδεσμο Μουσουλμάνων στα Χανιά και τοποθέτησαν δυο γουρουνοκεφαλές έξω απο την πόρτα του συνδέσμου.

● 25 Μάρτη 2011: Συγκέντρωση νεοναζί απέναντι από τους επισήμους και προκλητική πορεία μετά την λήξη της παρέλασης.

● 30 Μάρτη 2011: φασίστες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο μέλους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, μιας συλλογικότητας αλληλέγγυας στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας.

● 2 Απριλίου 2011: μετά τα μεσάνυχτα επιτίθενται σε μετανάστες πρώην απεργούς πείνας και τους τραυματίζουν άσχημα.

● 3 Απριλίου 2011: μέλη συμμορίας που συχνάζουν στο περίπτερο στα ΚΤΕΛ επιτίθενται σε μετανάστη που περνάει μπροστά από το περίπτερο και όταν φτάνουν οι μπάτσοι μετά απο την επέμβαση αλληλέγγυων συλλαμβάνονται δύο φασιστοειδή που οδηγούνται στο Μπατσομέγαρο όπου και ακολουθεί συγκέντρωση 200 περίπου ελλήνων και μεταναστών. Ο ένας απο τους δύο νταήδες μυξοκλαίει μπροστά στους μπάτσους και στους μετανάστες ενώ και οι δύο ισχυριζόνται πως τους έχουν παρασύρει “κακές παρέες”. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στο μπατσομέγαρο αλλά και καθόλη την διάρκεια της νύχτας γίνονται επιθέσεις σε μετανάστες στην περιοχή των ΚΤΕΛ πολλοί από αυτούς καταλήγουν στο νοσοκομείο.

● 4 Απριλίου 2011: επιτίθενται σε μετανάστες στην ανατολική τάφρο αλλά ύστερα από την άμεση αντίδραση των μεταναστών και των αλληλέγγυων φυγαδεύονται άρον άρον από τους μπάτσους.

Είμαστε σίγουροι ότι το μέγεθος αυτών των επιθέσεων είναι πολύ μεγαλύτερο, αφού τα θύματα (στις περισσότερες περιπτώσεις μετανάστες) φοβούνται να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας. Όπως επίσης και ότι η ρατσιστική βία δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αν δεν απλωθεί ένα αντιφασιστικό δίχτυ μέσα στην κοινωνία, αν ο κάθε πολίτης δεν το κάνει δικό του πρόβλημα.

Ειδάλλως, όσο θα ξετυλίγεται το κουβάρι, με επιλεκτικές αποκαλύψεις, ο κόσμος καθηλωμένος θα παρακολουθεί το σόου του Δένδια. Θα έχει τα πάντα. Αντιτρομοκρατική, όπλα, δημοσιογράφους, αστυνομία, καταδιώξεις, συλλήψεις, δίκες, δικαστές κι εισαγγελείς, αποκαλύψεις, ιστορίες για ναρκωτικά και προστασίες, μπράβους, σχέσεις με μαφιόζους, το παρακράτος, τις ποδοσφαιρικές ομάδες, λούμπεν χαρακτηριστικά, όπλα, ίντριγκα, αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα.

Εξάλλου, πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση και ο Μιχαλολιάκος θα παίξει τον τελευταίο του ρόλο στο πολιτικό θέατρο του παραλόγου. Η χρυσή αυγή χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. Και σε αυτό το τελευταίο επεισόδιο, το διπλό που κλείνει τη σαιζόν, η τηλεθέαση θα σπάσει ρεκόρ, θα χτυπήσει κόκκινα, θα τερματίσει τα κοντέρ. Εχθρός του κυβερνητικού συστήματος δεν ήταν ποτέ η Χρυσή Αυγή αλλά τα αριστερά κινήματα, οι αγωνιστές δημοκράτες και ο αναρχικός χώρος.

Το σόου βέβαια δεν θα έχει μόνο αποκαλύψεις ως όπλο αποχαύνωσης των τηλεθεατών. Ταυτόχρονα με την αποχαύνωση θα επιχειρηθεί και η χειραγώγηση του βασιζόμενοι στην θεωρία των “δύο άκρων” που εντέχνως καλλιέργησαν και συντηρούν οι ΝΔΠαΣΟΚοι. Πριν λίγες μέρες, ο Χρυσοχοϊδης – ναι αυτός που δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί δεν προλάβαινε – είπε σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο που είχε σαν θέμα την Χ.Α. ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους νεκρούς της ΜΑΡΦΙΝ και ότι η βία είναι η ίδια απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ότι το κράτος πρέπει να είναι αμίληκτο σε κάθε πράξη βίας και ότι η τάξη και ο νόμος πρέπει να προστατευθούν – πάντα με δημοκρατικό τρόπο – πάση θυσία. Ας μην εκπλαγούμε λοιπόν, όταν, με πρόσχημα την νομιμότητα, δούμε να διώκονται άτομα που αγωνίζονται απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα, ή να κατηγορούνται ως εγκληματικές οργανώσεις κινήματα κατοίκων, όπως αυτό στις Σκουριές χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά που αυτοματοποιούν την εγκεφαλική διαδικασία της κατάληξης συμπερασμάτων.  Εξάλλου τέτοιες πρακτικές δεν είναι ασυνήθιστες για τον χώρο της αριστεράς εδώ και πολλά χρόνια. Οι δίκες και διώξεις  διαδηλωτών και αγωνιστών με κατασκευασμένα κατηγορητήρια και μάρτυρες κλώνους είναι σύνηθες φαινόμενο.

 

Ο χώρος της αριστεράς δε, ή τουλάχιστον συνολικά των χώρων που βρίσκονται απέναντι στην επιχειρούμενη αποσύνθεση έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον έναν διπλό πόλεμο. Από την μία την πολιτική μάχη – την οποία χάνουν εδώ και καιρό – αλλά και την τηλεοπτική δημοκρατία της μονοφωνίας που θα κατακλύσει τους δέκτες κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Η ευθύνη μεγάλη και πλέον οι όποιες αγωνιστικές διεκδικήσεις θα πρέπει να είναι απ’ όλους τους χώρους που αντιτίθενται στα επιχειρούμενα σχέδια των όποιων μνημονιακών και συστημικών δυνάμεων, δυναμικές και ξεκάθαρες. Δίχως περικοκλάδες και ελιγμούς. Με ψυχραιμία και καθαρότητα. Για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα όσο άλλοι πετάνε στα σύννεφα περιμένοντας…την ανάπτυξη.

 

Νίκος Ν. Αγγελάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νίκος N.Αγγελάκης
Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ