19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το τελευταίο αίτημα των Βουρβαχάκη, Κελαράκη και το μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Την αφοσίωση και το πάθος του για το ΕΚΑΒ, σε μια περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης επεδείκνυαν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους, οι αδικοχαμένοι Δημήτρης Βουρβαχάκης και Βαγγέλης Κελαράκης, όπως προκύπτει και από το αίτημα που είχαν καταθέσει παραμονές της τραγωδίας, στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, αγωνίζονταν για την ποιοτική αναβάθμιση του Συντονιστικού Κέντρου της υπηρεσίας, προκειμένου το κοινωνικό έργο που επιτελεί, να εξακολουθήσει να βραβεύεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο προς όφελος και των κατοίκων του νησιού.

Στο αίτημα του Δημήτρη και του Βαγγέλη- που αποτυπώθηκαν με τα μικρά τους ονόματα στην κοινή γνώμη της Κρήτης- για την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου, προκειμένου ν’ αγοραστούν νέοι υπολογιστές στο Συντονιστικό Κέντρο, ο κ. Αρναουτάκης, επιδεικνύει άμεση ανταπόκριση, κάνοντας πράξη την τελευταία επιθυμία τους.

«Σαφώς και η επιθυμία τους θα ικανοποιηθεί και αυτό δεν έχει σχέση με το τραγικό συμβάν, καθώς είχε προαποφασιστεί. Ο τρόπος λειτουργίας και το έργο τους, όχι μόνο πρέπει να επιβραβευτεί, αλλά και να συνεχιστεί, επειδή ακριβώς απευθύνεται στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Κρήτης, θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια συνέχισης του έργου των δύο εκλιπόντων, τιμώντας πάντα τη μνήμη τους και στηρίζοντας τις ποιοτικές υπηρεσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Να σημειωθεί ότι το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Κρήτης, είναι από τα πιο εξελιγμένα και αποτελεσματικά Συντονιστικά Κέντρα του Τομέα Υγείας στην Ευρώπη. «Με την 24ωρη λειτουργία του και την επί 8 χρόνια μη δυνατότητα αντικατάστασης των Η/Υ, που στηρίζουν το σύστημα, υπάρχει σαφώς μια σημαντική κόπωση…»αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αίτημα που κατατέθηκε στον Περιφερειάρχη, με την υποσημείωση ότι από το 2001 υπάρχουν καταγεγραμμένα 400.000 περιστατικά, στα οποία επιλήφθηκε το ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...