20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το τσιγάρο, ο Πολάκης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας, ο Ξανθός, μίλησε κι ο Μητσοτάκης

Ημερομηνία:

«Όταν ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο εντός κλειστών χωρών για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε;»

Μια ιδιαίτερη, εκτός κειμένου αναφορά, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Παύλο Πολάκη, τον οποίο εξέθεσε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

Αφορμή οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, για τον αντικαπνιστικό νόμο: «Δεν είχα πρόθεση να το πω αυτό. Το λέω μόνο επειδή άκουσα τον υπουργό υγείας να μιλάει για τον αντικαπνιστικό νόμο: Όταν ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο εντός κλειστών χωρών για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε;» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Η Νέα Δημοκρατία εφόσον την εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες θα εφαρμόσει άμεσα τον αντικαπνιστικό νόμο χωρίς καμία εξαίρεση. Και αυτό αποτελεί προσωπικό δικό μου στοίχημα. Ξεκινώντας με το θλιβερό θέαμα της Βουλής, Όπου έχω κουραστεί να κάνω παρατηρήσεις σε συναδέλφους βουλευτές, σε δημοσιογράφους, προσωπικό της Βουλής που συνεχίζει να καπνίζει εντός του κοινοβουλίου χωρίς κανέναν σεβασμό στους υπόλοιπους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «χρειάζεται ένα επιχειρησιακό σχέδιο δράσης. Το οποίο θα έμπλεκε σε αυτήν την προσπάθεια και τις επαγγελματικές ενώσεις, καθώς και τα εστιατόρια και τα καφέ τα οποία θα συνειδητοποιησουν ότι έχουν πλεονέκτημα εάν εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο και θα υπάρξει μία συνολική συμμαχία των πρόθυμων. Έτσι ώστε ο αντικαπνιστικός νόμος να εφαρμοστεί».

Όπως τόνισε επισης ο κ. Μητσοτάκης, «ενδιαφέρον είναι ότι και οι ίδιοι οι καπνιστές, μας λένε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί».

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...