20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το χρονικό της ομηρίας στο πλοίο της ΑΝΕΚ ΚΡΗΤΗ ΙΙ – Ποια τα κίνητρα του δράστη – Τι λέει το Υπουργείο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Δεν φτάνουν τα προβλήματα που έχει η ΑΝΕΚ, η οικονομική κρίση που την έχει πλήξει, σήμερα μέσα στο πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ εξελίχθηκε και ομηρία.

Ένας 30χρονος άντρας σε κατάσταση αμόκ, κρατώντας ένα σπασμένο μπουκάλι είχε μία όμηρο γυναίκα στο σαλόνι του πλοίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, 30χρονος επιβάτης κρατούσε όμηρο συνομήλικη συνεπιβάτη απειλώντας την με σπασμένο ποτήρι. Οι δύο τους δεν είχαν καμία σχέση και η γυναίκα καθόταν με τον άντρα της στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου, όταν ο άγνωστος της επιτέθηκε και απειλούσε ότι θα την σκοτώσει.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και όταν το πλοίο πλησίασε την προβλήτα, πριν καν δέσει, άνδρες της ομάδας υποβρύχιων αποστολών ανέβηκαν και συνέλαβαν τον δράστη, που οδηγήθηκε στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο του «Κρήτη 2» ο 27χρονος φώναζε στην αρχή ότι τον κυνηγούν 30 άτομα και ότι θέλουν να τον πετάξουν στη θάλασσα, ενώ γύρω στις 3 τα ξημερώματα πλησίασε την κοπέλα και την άρπαξε από τον λαιμό λέγοντάς της «κάτσε εδώ να μου κάνεις παρέα για να μη με πιάσουν».

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και όταν το πλοίο πλησίασε την προβλήτα, πριν καν δέσει, άνδρες της ομάδας υποβρύχιων αποστολών ανέβηκαν και συνέλαβαν τον δράστη, που οδηγήθηκε στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στον λαιμό, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Ασθενοφόρο την περίμενε για να την παραλάβει και την μετέφερε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι στο «Κρήτη 2», στο οποίο επέβαιναν 614 άτομα, κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά γύρω στις 6:30 το πρωί. Αφού έδεσε το πλοίο, μπήκε σε αυτό κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού που συνέλαβαν τον δράστη

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=PxP4ZHbpgJ8″]

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Περιστατικό ομηρίας εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ  ”KΡHTH II”, Ν. Χανίων 25, το οποίο προερχόταν από το Ηράκλειο Κρήτης, με προγραμματισμένη ώρα κατάπλου στο λιμένα του Πειραιά την 06:15, όταν ένας 27χρονος έσπασε ένα ποτήρι, με το οποίο απειλούσε διαρκώς μία 39χρονη.

Στο πλοίο επέβαιναν 614 επιβάτες και μέχρι τον κατάπλου του, οι ανωτέρω παρέμειναν στο σαλόνι του πλοίου, υπό την επιτήρηση του πληρώματος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες είχαν απομακρυνθεί.

Άμεσα, από  το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ζητήθηκε η συνδρομή  της Ελληνικής Αστυνομίας με την κλήση ειδικού διαπραγματευτή, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και δύο εξ αυτών βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του πλοίου δίνοντάς του οδηγίες για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ παρευρίσκονταν και στον κατάπλου του πλοίου.

"google ad"

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Πειραιά κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε μία απόλυτα συντονισμένη επιχείρηση και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου επιβιβάστηκε επί του ”KΡHTH II” και προέβη στη σύλληψη του 27χρονου.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο των Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας ήταν διαρκώς ενήμερος για την εξέλιξη του συμβάντος και μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...