23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το Χόλιγουντ θέλει να κάνει remake το «Νησί» -Ορος της Χίσλοπ τα γυρίσματα να γίνουν σε Σπιναλόγκα και Κρήτη!

Ημερομηνία:

Τη Βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, γνωστή για τα φιλελληνικά της αισθήματα, πλησίασε για δεύτερη φορά η βιομηχανία του Χόλιγουντ, ζητώντας της να κάνει remake το βιβλίο της που αναφέρεται στη Σπιναλόγκα, «Το Νησί».

Το βιβλίο, που έχει μεταφερθεί ήδη στην τηλεόραση με τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα και σε χώρες των Βαλκανίων, τώρα φαίνεται να έχει κινήσει ξανά το ενδιαφέρον Αμερικανών παραγωγών του Χόλιγουντ, οι οποίοι επιθυμούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, να δημιουργήσουν μια σειρά 13 επεισοδίων, διεθνών προδιαγραφών.

Ωστόσο, η Βρετανή συγγραφέας έχει θέσει στο μεγάλο αμερικανικό στούντιο που την προσέγγισε έναν πολύ συγκεκριμένο όρο. Τον εξής έναν: Τα γυρίσματα να γίνουν στην Ελλάδα.

Φοβόταν ότι το βιβλίο της στο Χόλιγουντ θα κατέληγε σε ταινία τρόμου

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η βιομηχανία του κινηματογράφου προσεγγίζει τη Βικτόρια Χίσλοπ για το συγκεκριμένο βιβλίο. Η πρώτη ήταν πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση να μεταφερθεί στην ελληνική τηλεόραση το βιβλίο. Τότε, όμως η συγγραφέας των μπεστ σέλερ είχε αρνηθεί να πωλήσει τα δικαιώματα, επειδή παρά την υψηλή αμοιβή φοβόταν ότι οι Αμερικανοι παραγωγοί θα της άλλαζαν εντελώς το story και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να απείχε πολύ από αυτό που εκείνη έχει γράψει. Μάλιστα είχε πει χαρακτηριστικά πως φοβόταν ότι το βιβλίο της στο Χόλιγουντ θα κατέληγε σε ταινία τρόμου.

Τώρα όμως από θέση ισχύος είπε το «ναι», εφόσον τα γυρίσματα πραγματοποιηθούν εκεί που έγιναν και της ελληνικής παραγωγής, στην όμορφη Πλάκα και τη Σπιναλόγκα, στην Κρήτη.

Το μόνο που μένει να καμφθεί είναι η ελληνική γραφειοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι οι κινηματογραφικοί παραγωγοί των ταινιών «Τροία» και «Αλέξανδρος» αλλά και της σειράς «Game of thrones» ζήτησαν να τους παραχωρηθούν μέρη στην Ελλάδα, αλλά πάντα στεκόταν εμπόδιο η ελληνική γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα άλλες χώρες να προτιμώνται.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...