20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το ψηφοδέλτιο του “ΟΧΙ”, οι φανεροί εχθροί και οι ψεύτικοι φίλοι του λαού

Ημερομηνία:

Εδώ και κάμποσους μήνες το ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) δια του ιδρυτή του,Δημήτρη Καζάκη, έστειλε ανοιχτή επιστολή-έκκληση για την πιο πλατιά δημοκρατική εθνικοανεξαρτησιακή σύμπραξη, σε όλα τα κόμματα και κινήσεις πολιτών,”συντηρητικά” και “προοδευτικά”, που, κατά τα φαινόμενα, εναντιώθηκαν και εναντιώνονται στα μνημόνια και την πολιτική που οδηγεί σε πρωτόγνωρη εθνική αποδόμηση και κοινωνική βαρβαρότητα.

Προτεινόμενη βάση σύμπραξης χωρίς απεμπόληση του δικαιώματος καθενός να προωθεί και να προπαγανδίζει παράλληλα χωριστά το πλήρες δικό του πρόγραμμα:

Η άρνηση των αντισυνταγματικών αποικιοκρατικών μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, η άμεση παύση πληρωμών του τοκογλυφικού χρέους (πλην των ασφαλιστ. ταμείων) η απαίτηση καταβολής των επιδικασμένων από τα διεθνή δικαστήρια γερμανικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού-ληστρικού δανείου, η δίκαιη τιμωρία των ενόχων για την υπαγωγή της πατρίδας μας στον καταστροφικό έλεγχο της “τρόικας”,η λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων,άρνηση των αντιλαϊκών χαρατσιών,φορολόγηση του κλεμμένου πλούτου και όχι της φτώχειας,συντακτική συνέλευση για ψήφιση νέου Συντάγματος της χώρας που να κατοχυρώνει γνήσια λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία,σχεδιασμός παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

-Παρά την βασική μας θέση ότι χωρίς εθνικά-λαϊκά  ελεγχόμενο νόμισμα είναι αδύνατη η χάραξη οποιασδήποτε εθνικά-λαϊκά  ωφέλιμης οικονομικής (και γενικότερης) πολιτικής, δεν την θέσαμε ως προαπαιτούμενο όρο,χάριν της ανάγκης πλατιάς σύμπραξης και με όσους(ΣΥΡΙΖΑ,Άρμα Πολιτών,Ανεξ.Έλληνες κλπ) νομίζουν πως μπορούν να απαιτήσουν  τις παραπάνω αντιμνημονιακές-φιλολαϊκές  λύσεις που τις προβάλλουν δυνάμεις από τον Καμμένο μέχρι την κομμουνιστική αριστερά και τα νέα κινήματα των πλατειών,των αγανακτισμένων,του “δεν πληρώνω” κλπ.

Ποια ήταν η στάση των παραληπτών της ανοιχτής εκείνης έκκλησης στις αγωνιώδεις,επανειλημμένες παραπέρα επαφές που είχε μαζί τους,χωριστά και με καθεμιά τους  το ΕΠΑΜ; Η μόνη συνεργασία που δέχονταν οι περισσότεροι ήταν  …να προσχωρήσουν οι άλλοι ως συνεργαζόμενοι στο κόμμα τους. Άλλοι πάλι (Δημαράς κλπ) κρατούσαν στάση αναμονής, παζαρεύοντας προσχωρήσεις όπου εξασφάλιζαν βουλευτική έδρα. Και άλλοι σιώπησαν και εξακολουθούν να σιωπούν…

-Οι δυνάμεις που θέλησαν τελικά μιαν ξεκάθαρη,ισότιμη,χωρίς κρυφά παζαρέματα δημοκρατική-αντικατοχική σύμπραξη είναι το ΕΠΑΜ, η Δημοκρατική Αναγέννηση των Παπαθεμελή-Σταμπολιάδη κλπ και μια σειρά Νέα Κινήματα που γεννήθηκαν στις πλατείες των “αγανακτισμένων”και στους κοινωνικούς αγώνες κατά των χαρατσιών και του δωσιλογισμού. Προχωράμε έστω και με πολύ λιγότερους από όσους θα έπρεπε να συμπράξουν. Ανυπόκριτα. Όχι σαν εκείνους που,δημαγωγικά, ψαρεύοντας στην αγωνία και απαίτηση της καταδυναστευόμενης λαϊκής πλειοψηφίας σήμερα για σύμπραξη όλων των “αντιμνημονιακών” δυνάμεων, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, τάχα για την ενότητα, την οποία όμως τόσο ένοχα αρνούνται στην πράξη! Για πολιτικούς αχθοφόρους ψάχνουν και μόνο.Τρέμουν και υπονομεύουν κάθε ιδέα σύμπραξης που δε θα μπορούν να την ελέγχουν απόλυτα.Άλλοι (ΚΚΕ) γιατί (αν και αποκαθιστούν τον Στάλιν…)με μιαν παλαιοτροτσκιστική αριστερίστικη “ανάλυση” βλέπουν διέξοδο από την σημερινή κοινωνική κόλαση μόνο όταν έλθει η …δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού. Άλλοι (ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜΑΡ/Καμμένος,Δημαράς) γιατί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι επουδενί δεν θα πάρουν μέτρα που θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης! Μα αυτή ακριβώς δεν ήταν και η αιτία, η δικαιολογία  της ψήφισης από τον Σαμαρά του δεύτερου μνημονίου,με βαρύτατο μάλιστα κόστος αποχωρήσεων πολλών βουλευτών και πλήθους πρώην οπαδών του;…

Όταν (αν…) πάρουν αντιμνημονιακά μέτρα,αν αρνηθούν πληρωμή του ληστρικού χρέους, ποιος νοήμων Έλληνας πολίτης δεν καταλαβαίνει πως  αυτομάτως η Ελλάδα βαδίζει σε πλήρη ρήξη με την Ευρωζώνη μα και με την ίδια την ΕΕ των τραπεζιτών συνεταίρων του διορισμένου απ΄αυτούς Παπαδήμου; Άρα ή πάνε “χωρίς να το λένε” σε μια τέτοια ρήξη (πράγμα εντελώς απίθανο,αυτό προαπαιτεί πολιτική προετοιμασία του ελληνικού λαού και ξεκάθαρη δήλωσή τους ότι δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς εξόδου από τον “παράδεισο” του ευρώ ή πολύ απλά, άλλα λένε στον αγανακτισμένο λαό μας, άλλα θα πράξουν μετά…

Το έργο έχει ξαναπαιχτεί άπειρες φορές.Τόσο στην ταλαίπωρη χώρα μας, χωρίς συνενοχή της “αριστεράς” ως τώρα, όσο και σε Γαλλία-Ιταλία, με συμμετοχή-συνενοχή και της “αριστεράς”,η οποία γιαυτό καταποντίστηκε έκτοτε στο 2ως 5% από τα παλιότερα ποσοστά της του 25 ως 34% εκεί!…

Όσο για τους (γραφικούς πια) “αριστερούς” επικριτές της σύμπραξης ΕΠΑΜ-Δημ.Αναγέννησης, μιας και είναι κατά κανόνα και ανιστόρητοι, θυμίζω ότι αρχές του 1936 το ΚΚΕ (προς τιμή του) υπέγραψε συμφωνία όχι καν ισότιμης σύμπραξης,αλλά δέσμευσης για ψήφο εμπιστοσύνης,σχηματισμού κυβέρνησης, στο Κόμμα Φιλελευθέρων,το οποίο είχε θέσει το ΚΚΕ σε παρανομία με το “Ιδιώνυμο”και είχε φυλακίσει και εξορίσει χιλιάδες μέλη του! Ήταν το περιβόητο σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα,προκειμένου να αποτραπεί ο σχηματισμός κυβέρνησης από τον Μεταξά.Αθετήθηκε από τους Φιλελεύθερους, που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μεταξά.Και σε τρεις μήνες αυτός έγινε δικτάτορας…

Έ! Δεν έχουμε  σήμερα ούτε οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ούτε το ΕΠΑΜ (στο οποίο, ως μέτωπο,συνυπάρχουμε αγνοί δημοκράτες-πατριώτες αριστερών,δεξιών και πασοκογενών καταβολών) περισσότερα και σοβαρότερα ζητήματα τριβών και επί μέρους συγκρουόμενων απόψεων με την Δημοκρατ.Αναγέννηση και με οποιονδήποτε αντιμνημονιακό φορέα (εξαιρουμένης της νοσταλγού των ναζί Χρυσής Αυγής) από αυτές που είχαν το 1936 τα δυο προαναφερθέντα κόμματα…

Αν κάποιοι θέλουν να προβάλλουν και να προτάσσουν τις (πάντα υπαρκτές,ως και στο εσωτερικό κάθε κόμματος ή συλλογικότητας) διαφορές στα δευτερεύοντα, σε τόσο κρίσιμες ιστορικά συνθήκες που κρίνεται το μέλλον των αγέννητων ακόμα γενεών και της πατρίδας μας είναι αξιολύπητοι.

Αν πάλι λένε ότι θέλουν συνεργασίες,αλλά στην πράξη ο ένας αντιμνημονιακός τους βρωμάει κι ο άλλος τους μυρίζει, ας …”συνεργαστούν”  με τον εαυτό τους και με τον καθρέφτη τους!

Όλοι όσοι δεν είμαστε κολλημένοι σε μικροπολιτικάντικες νοοτροπίες, σε κομπλεξικές ιδεοληψίες και ανορθολογικά,εκτός τόπου και χρόνου πολιτικά δόγματα που λειτουργούν για κάποιους ως  υποκατάστατα μιας θεοκρατικής κοσμοαντίληψης, από την οποία διακηρύσσουν ότι είναι “απελευθερωμένοι”,όλοι όσοι αγωνιζόμαστε, όσοι “τραγουδάμε όχι για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο, μα για να σμίξουμε τον κόσμο”, λέμε ΟΧΙ !  Ψηφίζουμε ΟΧΙ!

Και,κυρίως, συνεχίζουμε μετά τις εκλογές, μέσα στο λαό μας, μέσα σε όλους τους επερχόμενους, σκληρότερους από ποτέ νέους αγώνες να ενώνουμε, να εμψυχώνουμε και να δείχνουμε τις επιτακτικά αναγκαίες λύσεις για να φύγει ο βραχνάς των δωσιλόγων,των τοκογλύφων και της τρόικας, που πνίγει θανάσιμα το λαό μας!

"google ad"

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ! – ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ “ΟΧΙ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Κώστας Ντουντουλάκης,
δάσκαλος,μέλος του ΕΠΑΜ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...