15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το 4ο Συνέδριο Κρητική Διατροφή και Υγεία στο πλοίο «Έλυρος» της ANEK LINES

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, το 4ο Συνέδριο «ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» στο πλοίο “ΕΛΥΡΟΣ” της ΑΝΕΚ LINES.Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και της Παγκρητίου Ενώσεως και στόχο είχε την ανάδειξη της σπουδαιότητας της κρητικής διατροφής.

Διοργανώθηκε από την DASKALAKIS T.R.V., σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, έχοντας την αρωγή της ΑΝΕΚ LINES.  Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης, αξίζει να αναφερθεί ότι διαχρονικά στηρίζει εμπράκτως τη Μεσογειακή και ιδίως την Κρητική διατροφή τόσο μέσα από τις κρητικές γεύσεις που προσφέρει στα πλοία της, όσο και μέσω της πρωτοβουλίας της για την προβολή του ελληνικού ελαιολάδου διεθνώς.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές όπως ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Καφάτος, ο Βιολόγος-Διοικητής Γ.Ν.Σ. “Ελπίς” κ. Γιάνναρος, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης & Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Π.Ε. κ. Καλαμπόκης, ο τ.Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Αλιφιεράκης, ο Καθηγητής Υγείας & Πρόνοιας κ. Κλήμης και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες ανέλυσαν τις ευεργετικές επιδράσεις της κρητικής διατροφής στην υγεία και τη μακροζωία. Παράλληλα τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της κρητικής διατροφής για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κρήτη και την Ελλάδα.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Μουτσάτσου,ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Μαριδάκης και εκπρόσωποι άλλων φορέων, ενώ πλήθος κόσμου από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου παρακολούθησαν τις ομιλίες.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κρητικό κέρασμα, δίνοντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να γευτούν νοστιμιές της κρητικής διατροφής.

Η ΑΝΕΚ LINES, διεθνή πρέσβειρα του ελληνικού ελαιολάδου, στηρίζει πάντα ενέργειες που στόχο έχουν την προβολή της κρητικής διατροφής και των αναπτυξιακών προοπτικών που ενέχει, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για τη χώρα μας συνολικά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ