17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Το facebook βιώνει τη μεγαλύτερη διακοπή λειτουργίας στην ιστορία του

Ημερομηνία:

Το facebook βιώνει τη μεγαλύτερη διακοπή στη λειτουργία του στην ιστορία του με την πλειοψηφία των λειτουργιών του να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν παγκοσμίως από τους χρήστες του από την Τετάρτη.

Την τελευταία φορά που το facebook βίωσε μια τόσο μακροχρόνια και σε εύρος διακοπή ήταν το 2008 όταν είχε μόλις 150 εκατομμύρια χρήστες, αριθμός μικρός σε σχέση με τους 2,3 δισεκατομμύρια χρήστες του μέσου σήμερα.

Πέραν του facebook μη λειτουργικά παραμένει το instagram καθώς και προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ο λόγος για τη διακοπή της λειτουργίας του δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η μόνη δήλωση που γνωστοποιείται στους χρήστες είναι: “γνωρίζουμε ότι πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να συνδεθούν με το facebook. Εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

Σχετικά με τις φήμες σχετικά με επίθεση από χάκερς, η εταιρεία αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο ισχύει.

Η διακοπή συμβαίνει τη στιγμή που στις ΗΠΑ αλλά και αλλού σκέφτονται σοβαρά αν πρέπει μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως το facebook να σπάσουν σε μικρότερες εταιρείες λόγω της ισχύς που έχουν συγκεντρώσει.

Η Elizabeth Warren, που ελπίζει ότι θα είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είπε στους New York Times: “Πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη γενιά των τεράστιων τεχνολογικών εταιρειών από το να χρησιμοποιούν την πολιτική τους δύναμη για να διαμορφώνουν κανόνες που τις ευνοούν όσο και να χρησιμοποιούν την οικονομική τους ισχύ για να αγοράζουν κάθε πιθανό ανταγωνιστή”.

Πολλοί σημειώνουν στο twitter, ότι αυτό συμβαίνει όταν αφήνεις μια εταιρεία να ελέγχει τα πάντα.

Facebook is under criminal investigation by federal prosecutors examining its data-sharing deals with other major technology companies, according to the New York Times.

Η σημερινή διακοπή συμβαίνει τη στιγμή που το facebook βρίσκεται υπό έλεγχο για εγκλήματα σχετικά με τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών του και την παράδοσή τους σε άλλες τεχνολογικές εταιρείες, αναφέρουν οι New York Times.

To facebook έδωσε σε εταιρείες μεταξύ άλλων στις Netflix, Spotify, Microsoft, Sony, Amazon τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ